Трогателната и много тъжна история на 3-годишната Стефи

1
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

/Поглед.инфо/ Това е една трогателна и същевременно много тъжна история за 3-годишната Стефи, която страда от тежката диагноза тумор на мозъка.

През 2013 година лекари в България откриват болестта в невръстното дете, казвайки че е в много напреднал стадиий и че няма шансове да оцелее, разказват родителите на Стефи в ефира на Нова телевизия.

Въпреки болката и отчаянието на родителите, те не губят надежда и водят малката Стефи в Турция. Там лекарите дават противоположно на нашите мнение и казват, че ще спасят живота й с операция. Сумата на операцията е 93 000 евро. Твърде непосилна за семейството на малкото дете.

Зрителите обаче се оказват добри и събират средствата за Стефи за по-малко от 2 седмици. В инициативата с финасово подмогане се включи и Златка Димитрова, която на скоро спечели „Биг Брадър ол старс“, където също се бори за благородна кауза.

И така оперират малката Стефи в Турция успешно.След което й изписват дълго и скъпо лечение, което държавата ни отказва да финансира с мотива, че може да се провежда и тук.

Загубилите вяра в българското здравеопазване родители, започнаха кампания за набиране на средства.

В момнета детето е в ремисия, ходи на химиотерапия, а родителите й се надяват този ужас да свърши по-бързо. Те са безкрайно разочаровани от здравната система в България.

Източник: ПИК

Стани приятел на Поглед.инфо във facebook и препоръчай на своите приятели