Топ 5: Чудните забележителности на Банкок

1
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

Банкок ще ви накара да се влюбите от пръв поглед. Той трябва да се почувства с петте сетива – ароматите, цветовете, звуците от уличния хаос, тълпите от хора… А ето и кои са местата, които не трябва да пропускате да посетите, ако попаднете шумната пъстра столица на Тайланд дори и за кратко.

Големият дворецОгромен храмов комплекс, чийто протокол не позволява на посетителите да бъдат облечени с къси панталони или пола над коляното. В допълнение, дрехите ви не бива да бъдат прилепнали по тялото. Ако не случайно обаче не разполагате с подходящо облекло, може да вземете от предлаганите шалове, за да се увиете.

В Храма на изумрудения Буда, Уат Пра Кеу, ще видите негова статуя, поставена на висок пиедестал и изработена изцяло от изумруд. Помнете, че стъпалата ви не трябва да сочат към него, защото това се счита за неуважение.

Храмът на излегналия се БудаТака нареченият Уат Пхо е един от най-големите и най-старите храмове в Банкок с площ от 80 000 квадратни метра, в който има над 1000 статуи на Буда, сред които е и златната, изобразяваща Буда, излегнал се подпрян на дясната си ръка. Монументът е висок 15 метра и е с дължина 43 метра.

Именно в този храм се е зародил традиционният тайландски масаж. Днес тук има училище и център за такъв масаж, където можете да научите тънкостите му или просто да му се насладите.

Разходка с тук тукТук тук, за да стигнете до тук и там. Това е много популярно превозно средство в Банкок и представлява велорикша. С нея можете да се придвижвате из града и до различните забележителности, които искате да посетите. Наемането на тук тук е много по-евтино от такситата, а и с него е по-интересно, вълнуващо и прохладно. Можете да си наемете тук тук от всеки тротоар, покрай който видите спрени такива рикши. Обикновено са двуместни, но има и четириместни такива.

Кулинарни приключения Готови ли сте за смели кулинарни приключения? Опитайте от храната на улицата и не се страхувайте да пробвате нещо ново и различно, като например панирани бръмбари или пържени скакалци, ларви или яйца от мравки, приготвени с чесън. Навсякъде в Банкок има разположени сергии, където върху огън пред вас в големи тигани ще приготвят вкусни и интересни ястия. Добре е да знаете, че по обяд храната е най-прясна. Добър апетит!

Кулата БайокиТова е най-високата сграда в Тайланд, висока 328 метра, разположени на 85 етажа. Между 22-рия и 74-ия етаж е разположен луксозният „Байоки Скай Хотел“, а на последния етаж на небостъргача има въртяща се площадка, от където се разкрива красива гледка към целия град. Насладете ѝ се с питие в ръка.

Ако тази статия ви е харесала, харесайте и страницата на Jenite във Facebook!