Тенденции в интериора за 2014: Radiant Orchid » eMODNO у дома

14
Добави коментар
svetla58
svetla58

Както вече писахме, институтът по цветовете Pantone обяви новия цвят на годината, който ще е топ тенденция в модата, интериорния дизайн и рекламата.

Вече ви представихме няколко модни предложения вдъхновени от прекрасните лилави оттенъци на „Сияйната орхидея“ (Radiant Orchid), която е начело на колоритната палитра, а днес ще ви покажем, как може да обновите дизайна у дома, съобразявайки го с модерния тренд.

Лилавата палитра е страхотен избор за интериора, защото звучи изтънчено, магнетично и ще придаде настроение и индивидуален почерк на всяка една стая. Както казва Leatrice Eiseman – изпълнителен директор на Pantone: „Radiant Orchid е покана за иновации, цвят насърчаващ разширяването на креативността и оригиналността“.

Не се страхувайте да принесете тези качества в пространството на жилището си. Един от начините да заложите на актуалната гама е да боядисате част от стените на стаята в лилаво. Оттенъците на цвета „Сияйна Орхидея“ носят мистериозно звучене и романтика.

Ако сте ценители на тази палитра може да изберете два различни като интензивност нюанса за стените в стаята или да боядисате само една от тях, като поставите различни колоритни акценти, които да кореспондират.

Цветът е подходящ за дневната, хола, спалните, банята и дори кухнята, ако сте по-ексцентрични натури!

Малките, но елегантни цветни детайли в различните аксесоари от интериора са друг страхотен начин да внесете от настроението на модерната гама в жилището си!

Автор: Делица Цонева