Линда Гудман – ЖЕНАТА ОТ ЗОДИЯ КОЗИРОГ

17
Добави коментар
si111
si111

Жената от зодия Козирог е родена в периода от 22 декември до 19 януари

Няма типична жена Козирог. Тези дами могат да бъдат и строги музейни надзирателки, и танцьорки в някое кабаре, могат да ръководят родителски комитет в училището, да пържат кюфтета в ресторанта или да организират големи благотворителни балове.
Жената Козирог може да се усмихва сдържано по снимките в светските хроники, застанала редом до прочутия си съпруг политик или да забърква тайнствени течности в колби и епруветки. Но с каквото и да се занимава, нейните действия винаги ще бъдат белязани от знака на Сатурн.

Ако поиска, тя може да е толкова чаровна, кокетна и женствена, че мъжът до нея би се чувствал като огромен мечок, пазещ я от враждебния и жесток свят. Но може да бъде и в другата крайност – надменна и ледена, стъпила здраво на мраморен пиедестал. Ако ви прецени като достатъчно умен, току виж ви подала ръка. Независимо към кой от двата типа спада жената Козирог, зад многобройните й капризи и практичния й здрав разум винаги прозира основната й цел – да притежава най-подходящия мъж, онзи, с когото ще се гордее, който според нея ще преуспее и ще бъде отличен баща на децата й.

Човек остава с впечатление, че за жените Козирози любовта и бракът са второстепенни, тъй като държат много на кариерата си. За любовта може и да е така, но не и за брака. Четири са основните неща, които Козирозите преследват: сигурност, авторитет, уважение и обществено положение. И няма значение какъв ще бъде начинът за постигането им – дали като учителка пред черната дъска, дали като високопоставена служителка в мощна фирма или хванала подръка амбициозния си съпруг, с чийто авторитет, дом и финанси тя се разпорежда внимателно, тактично и разумно. Във всеки случай жената Козирог винаги получава признание. Някои го постигат пишейки книги, рисувайки или композирайки музика. Изненадващо е наистина колко много представители на зодията и от двата пола притежават голяма доза артистичен талант. Това най-вероятно се дължи на вроденото им чувство за равновесие и хармония и на усета им към приятното и правилното.

Въпросът е деликатен, но дори онези Кози, които играят в театър или практикуват най-древната професия (те са малко на брой), накрая се омъжват за директора на театъра в първия случай и за най-богатия си клиент – във втория. В природата на Козата е да се катери. Без значение къде се намира стартът – тя се задоволява единствено с гледката, откриваща се от върха на хълма. Рядко ще видите у жената Козирог нещо, биещо на очи. Още по-малко ще я видите да се домогва шумно и дръзко до началничество или титла. Дори бихте я помислили за прекалено кротка и отстъпчива, отписвайки й всякакви шансове. Почакайте и ще видите как ще успее.

Не прибързвайте със заключението, че тя никога не би пожертвала кариерата си заради брака. Просто й дайте възможност за избор: изява в обществото или добре уреден дом, на когото тя да е стопанка, и ще видите колко бързо ще изгуби интерес към работата си. Ако я помолите за финансова помощ, то тя ще хвърли всички сили в работата си, за да ви помогне по пътя към успеха. Или просто ще е щастлива в ролята си на ваша съпруга, стига да се чувства спокойна и материално осигурена.

Едни от най-типичните и обаятелни качества на тази жена са вроденото й възпитание и изящните маниери. Често се срещат девойки от тази зодия, израснали на село или в барака край някой кантон, които (ако не разкрият произхода си, а те едва ли ще го сторят) бихте взели за потомки на уважаван род или възпитанички на известен колеж. Осланяйки се на инстинкта си, Козирозите се държат безупречно в обществото, а външният им вид е издържан в тон с добрите традиции.

Ако един мъж реши да се обвърже с жена от тази зодия, трябва да знае, че тя изглежда доста по-уравновесена и стабилна, отколкото е всъщност. Със своето поведение Козата е в състояние да ви убеди, че е твърда като камък и нищо не би могло да я извади от равновесие. Истината обаче е, че тя постоянно мени настроенията си. Чувам думите ви – та нали това е характерно за всички жени. Да, но жените Козирози често изпадат в тежки продължителни депресии. И най-малкият намек за подценяване или онеправданост би я хвърлил в мрачно настроение, от което тя не излиза с дни, седмици, че дори и месеци наред. За нея това е най-разумното и практично състояние, но в действителност тук се крият корените на нейния песимизъм, склонността към униние и сатурновата мрачност. Причината за всички тези неща най-често е страхът от бъдещето, тревоги в настоящето или чувството за срам от миналото. Също така и подозрението, че й се присмиват, защото не е на ниво. Тези жени не понасят закачките, затова избягвайте да се шегувате с тях. Ако те самите са обект на шегите ви, просто няма да оценят чувството ви за хумор. Не прекалявайте с комплиментите (те веднага ще разберат, ако са неискрени) и не се опитвайте да ги заблудите за нещо важно. По-добре ги хвалете често, за да ги уверите, че държите на тях.

Жената Козирог трудно се отпуска в романтична обстановка. Зад хладното си поведение тя крие силно физическо желание, което едва ли може да бъде задоволено как да е. Докато общото ви бъдеще е неясно, безцелните разходки, задушаващите прегръдки и блажените целувки ще са просто губене на време. Но веднъж решила, че вие сте подходящият мъж (това значи амбиции и стабилни доходи), тя ще стане любвеобилна и гальовна като домашна котка и дори страстна. Козирозите не вярват в блянове и въздушни кули. Те искат да знаят накъде плава корабът на любовта им и кога ще стигнат там. Домът ви трябва да е построен на здрава основа, ако възнамерявате да пренесете на ръце през прага му момиче Козирог.И още един съвет – застраховайте имуществото си.

Тъй като рядко пропуска прием в елита, за нея етикетът е като настолна книга. Всичко трябва да е безупречно, а традицията – спазена на всяка цена, въпреки понякога ексцентричните й изисквания като метални пръстени за салфетки и столове с високи облегалки и бродирана тапицерия. Козите обичат да пазаруват в най-скъпите магазини, но дори и там винаги си правят точна сметка. Могат обаче и да си купят рокля от разпродажба, стига да е от реномирана марка.

Характерна за жените Козирози е свежата им хубост. Рядко ще срещнете жена от тази зодия, която да не ви плени с красотата си. Въпреки това те са плахи и несигурни по отношение на физическите си данни и ще ви се наложи да употребите много усилия докато ги убедите колко добре изглеждат. Тези момичета мразят безчестието във всичките му форми, но не биха се поколебали да излъжат за годините си. Трудно бихте ги уличили в измама поради учудващите им възрастови превъплъщения. Като деца са доста невзрачни, после разцъфват и дълго след като са навлезли в зрелостта изглеждат като девойки.

Голяма грешка ще направите, ако кажете нещо против семейството й. Мъж, който взима за жена такова момиче, се жени за нейните роднини. Бъдете сигурен, че и вашата избраница не прави изключение. Напротив! Ще мине време и вицовете на тъщата вече няма да ви се струват толкова смешни (дори ще ви се иска да заплачете). Много често вашата жена Коза ще е единственият поддръжник на семейството си както морално, така и материално. Тя ще поеме грижите около болен родител с такова себеотрицание и жертвоготовност, че има опасност дори да се откаже от женитбата. Най-често прави всички тези жертви на драго сърце поради безкористната си любов към фамилията, но дори и да ги прави с неудоволствие, силното й чувство за дълг няма да й позволи да се откаже.

Добре е като съпруг да се научите да ласкаете тъща си. Още по-добре ще е, ако тя наистина го заслужава. Не разнищвайте политиката с тъста си, ако имате различни възгледи. А ако се осмелите да критикувате братята или сестрите й, старайте се наистина да има защо. Типичната представителка на Сатурн никога не ще бъде изцяло заслепена от любов и няма да пренебрегне задълженията си към рода. Отделете още в началото една-две стаи за братовчеди, вуйчовци и лели, които ще отсядат у вас. От това естествено ще извлечете и вие полза, тъй като съпругата ви ще се отнася абсолютно идентично и с вашите роднини. Братята и сестрите ви ще намерят в нейно лице добър другар. Тя е от онези момичета, които майките харесват още при първата среща. Подобно бързо одобрение обаче може да ви накара да се отдръпнете (мъжете са толкова опаки!). Винаги е по-интересно, когато с честна борба спечелиш сърцето на своята дама. Но майка ви е права – вие само ще съжалявате, ако се откажете от нея. Стига да са типични представители на зодията, девойките бързо се превръщат в отлични съпруги.

Домът на жената Козирог е толкова подреден и изряден, та човек би се обзаложил, че в стаите се крият малки феи и духове, които по цяла нощ шетат и подреждат всичко по местата им. Един Козирог обаче едва ли би разчитал на подобни въображаеми същества. Той е практичен и вярва само в голите факти, а това изключва всякаква симпатия към вълшебствата. Жената Коза не би повярвала в призрак, дори той да се ръкува с нея. Тя не е нито ексцентричен мечтател, нито би станала член на религиозна секта, но веднъж изясни ли си фактите, тя открива романтика и поезия дори в най-обикновените неща.

Със своята практичност тя прави дори грубото и грозното около себе си прекрасно и обаятелно. Има вкус към земните неща. Не й е чужда скитническата магия на вятъра, нито е глуха за тихия ромон на дъждовните капки или писъка на самотна чучулига. Хубавата музика стига до дъното на душата й и няма изкуство, на което да не е покровител. За да повярва, тя трябва да види и да пипне магията. Призракът от сънищата, който тихо нашепва къде е скрито гърнето с жълтици би имал по-голям успех, ако просто я хване за ръка и я заведе на мястото.

Обикновено дамите от тази зодия пазят романтичните си чувства за историята и героите от миналото. Те си падат по традицията и по личности, преодоляващи всякакви препятствия по пътя към целта си. По-лесно биха изпаднали във възторг от речта на Линкълн в Гетисбърг през 1863 г., отколкото от последната ви смела идея. Всъщност те са истински мечтателки и имат по-голямо въображение от празноглавите фантазьорки. Всяка сатурнова девойка носи поезията в себе си, но не би се трогнала от поетите, които мизерстват по таваните. Защото за нея по-важно е осигуряването на прехраната и плащането на наема, а преследването на мечтите си оставя на заден план. При това тя преследва мечтите си само ако е напълно убедена, че си заслужава. Жената Козирог не вижда нищо затрогващо и привлекателно в един евентуален неуспех.

Ще ви се наложи да поделяте вашата съпруга Козирог с всички обществени каузи, на които служи. Тя е великодушен благодетел за бедните и беззащитните, но по-често проявява своята блоготворителност в групови, отколкото в индивидуални начинания. И трябва да се отбележи, че симпатиите й не са хаотични, а доста добре организирани. Тя чудесно би се справила с президентския пост на някой женски клуб.

Жената Козирог отрано учи децата си на пестеливост и уважение към качеството.Тя ги кара да си изяждат всичко, да износват старите си дрехи и да знаят две и двеста. Но въпреки това тези деца винаги ще се хранят здравословно и вкусно и ще носят най-красивите и удобни дрехи и обувки. Защото за майка им да купуваш евтини стоки не означава икономия. Тя Ще възпитава децата си да бъдат учтиви към възрастните и роднините. Няма да ги глези, нито ще търпи капризи и неподчинение. Ако й предложите книга по детска психология, тя най-напред ще я използва, за да натупа с нея някое от непослушните си деца, а после може и да я прочете. Тази майка не прекалява с нежностите и целувките, но въпреки това е една от най-всеотдайните майки в зодиака. Децата й могат да разчитат на нея във всеки момент. Е, понякога е не особено състрадателна към младежките им проблеми, но аплодира всеки техен успех най-възторжено. Тя няма да остави без внимание рожбата си, нахълтваща след училище с думите: „Чуй какво научих днес!” Дори и да е твърде заета, тя ще отдели от времето си и ще прояви искрен интерес. Настъпващият пубертет може да издигне стена помежду им, тъй като сатурновият консерватизъм ще се сблъска с младежкото дръзновение и свободолюбивост. В такива моменти майката Козирог вероятно ще се нуждае от помощ, за да вникне и разбере бурните мечти на чедата си. Може да й се наложи да изстрада много нови истини, но нейната интелигентност ще й помогне да се примири, особено след като осъзнае, че може да загуби повече, отколкото да спечели.

Кожата при доста от жените Козирози е един от най-чувствителните им органи. Затова те не носят силен грим. А и повечето обикновено са алергични към някоя от съставките я на крема, я на червилото или ружа. Но природата ги е дарила с естествена красота, която не се нуждае от много украса, и те ще я запазят дълго след като хубостта на повечето жени е отдавна повяхнала. Дори и на осемдесетгодишна възраст те ще ви учудят с прекрасния си тен и гладка кожа.

Бъдете търпелив с вашата жена Козирог и й помагайте да преодолее комплексите си и липсата на самочувствие. Не смятайте, че й липсва въображение, просто защото не се оставя лесно да бъде излъгана. С изненада ще откриете колко смислени и лесно осъществими са нейните практични мечти. Упорството, стигащо до инат не е сред най-приятните й качества, но пък и никога няма да я чуете да хленчи и да се оплаква. Тя ще ви помага по пътя към успеха и в същото време ще е любвеобилна и предана. Любовта й е дълбока, щедра и трайна. Кой твърди, че тя не вярва в приказки? Само едно мъдро момиче Козирог умее проницателно да разпознае омагьосания принц в очите на тромавата жаба. И още нещо – ожените ли се за нея, винаги ще бъдете с чиста риза.

Линда Гудман – ЖЕНАТА ОТ ЗОДИЯ КОЗИРОГ 5.00/5 (100.00%) 1 vote