Снежни топки

35
Добави коментар
Vkusi.me
Vkusi.me

Tweet

Pin It

Идват Коледа и всички вече мечтаем тя да бъде бяла! Защото – какво е Коледа без сняг?! Бял, нежен и пречистващ! Тази година обаче по коледните празниците сняг не се очаква. Според синоптиците снежни превалявания са възможни само в планините. В следващите дни, включително и по Нова година, ни очаква сухо време, през деня с разкъсана облачност. В навечерието на Нова година в района на Балканския полуостров няма да има почти никакви валежи – нито от дъжд, нито от сняг. А причината за това е, че над нас се установява мощен антициклон и всички процеси ще са в Северния Атлантически океан около Исландия и северните части на британските острови. Е, щом няма сняг, време е да си направим!

Необходими продукти: 125 г масло 1яйце 1 с.л. вода 2 и 1/2 ч.ч. брашно 2 ванилии 30 захаросани череши 100 г бял шоколад 50 мл сметана 50 г кокосови стърготини

Нaчин на приготвяне: Пресейте брашното в купа, към него добавете маслото. Размесете хубаво, докато стане на трохи. Прибавете яйцето, водата и ванилията. Замесете меко тесто и го завийте със свежо фолио. Оставете го за един час в хладилника. Оформете топчета, колкото малък орех и във всяко поставете черешка. Наредете ги в тава, застлана с хартия. Сложете ги за 15 минути в хладилника. Извадете ги и печете на 180 градуса, до леко порозовяване. Оставете да се охладят. Разтопете шоколада, добавете сметаната и разбъркайте до гладкост. Потопете всяко от топчетата в шоколадовата глазура и ги оваляйте в кокосови стърготини. Наредете ги в подходящ поднос, покрит със свежо фолио, и ги сложете за 1час в хладилник. Може да ги съхранявате до няколко седмици в затворена кутия.

Коментари

коментар(а)

Tweet

Pin It