Филаделфия от близо – Фоторазказ

10
Добави коментар
yurix
yurix

Лятото на 2013 година няколко пъти имах честта да посетя Филаделфия (Philadelphia) или “Фили“, както най-често го наричат. Атмосферата и духът на този град набързо избута градове като Далас, Ню Орлианс и Лос Анджелис далеч назад в личната ми класация на най-добрите Американски градове. За тези от вас, които незнаят искам да спомена, че Филаделфия е петият по големина град в САЩ след Ню Йорк, Лос Анжелис, Чикаго и Хюстън, с население почти колко това на България. Градът е наистина очарователен и се надявам, поне за нялко кратки минутки да успея да ви пренеса там.   

Сигурна съм че, когато чуете думата “Филаделфия” голяма част от вас се сещат за прекрасното крема сирене, което можете да срещнете по хладилниците в местните магазини. Но не! Този фото разказ няма да бъде пълен със снимки на сирене, въпреки еки, че името на известната на всички ни марка, идва именно от столицата на Пенсилвания – Филаделфия.

С пристигането си се отправих към единствената атракция във Филаделфия, за която изобщо бях чувала – “Паметника и стълбите на Роки”. Двете се намират непосредствено до Музеят на изкуствата на Филаделфия.

Както се досещате, около паметника е пълно с туристи снимащи се в глупави пози и местни хора, предлагащи да ги снимат за пари. 

Гледката от стълбите е невероятна.

Другото нещо за което по-късно се досетих, че съществува като атракция беше един от съвременните символи на града, а именно надписът LOVE.

Когато за 2ри път посетих Филаделфия посетих музея носещ името “Вълшебните градини на Филаделфия” (Philadelphia Magic Gardens).  Музеят или така наречените “градини” са най-голямата творба на артиста, който се занимава със скулптура и мозайки – Isaiah Zagar. Творбите му са мозайки направени от буквално всичко, което ви минава през ума – плочки, чинии и чаши, тоалетни, кукли, ръждясали капли от колело, копчета, ножове, капачки, метални и керамични елементи и куп други боклуци. На където и да се обърнеш – всичко е пълно само с детайли, детайли , детайли … 

Музеят беше наистина зашеметяващ, но най-прекрасните експонати във Филаделфия бяха разпръстнати по улици на града. 

Градът беше обсипан с мозайки, графити и всякакъв друг вид улично изкуство.

Влюбих се в татуировката на едно момче, което работеше в публичнен паркинг в един от кварталите

Бавно се придвижвах от крайните квартали към центъра, като не спирах да попивам всички гледки наоколо. 

Центърът на Филаделфия не беше особено цветен, по скоро сив. Или пък просто ми се струваше така, защото времето беше такова едно облачно? За сметка на това, обаче беше достатъчно интересно и се чувствах уютно.

За щастие по-късно през деня облаците започнаха да се разкъсват и се появи така дългоочакваното от мен слънце, което направи снимките и разходката ми още по хубави.

 В края на деня намерих това което наистина търсих – Прекрасните гледки, които се откриваха пред мен, озарените от залязващото слънце небостъргачи и чувството за свобода, и неподправено щастие, което е с мен винаги, когато пътувам.

Дано съм успяла да ви направя съпричастни към настроенията, витаещи по улиците на Филаделфия, САЩ.

Аз съм Адриана – пътешественик, екскурзовод и мечтател. Обичам слънцето, непринудените хора, дългите разходки в планината, смеха, приключенията и усещането за свобода, което ми дават пътешествията. С други думи, живея за да пътувам и пътувам, за да живея. Latest posts by Адриана (see all)

Подобни записи :

Ако искате да поизпотите, да се докажете, да се посмеете или просто да се насладите на зелената …10.Февруари е празникът, посветен на пчеларите и на техният покровител Свети Харалампий, защото …

Фестивалът EXIT ADVENTURE 10 – 17 Юли 2014 в Сърбия и Черна Гора, разбира се!

EXIT 10-13 …Не далеч от Агадир, само на около 40 минути и 300 DH с такси, източно от Тагазут се намира истин …Търговският директор на нискотарифната компания Wizzair, Гергю Абранобяви, съобщи, че в средата …

Категории: Америка, Дестинации, Любопитно, Пътеписи |
Етикети: САЩ, Северна Америка, Филаделфия |

Аз съм Адриана – пътешественик, екскурзовод и мечтател. Обичам слънцето, непринудените хора, дългите разходки в планината, смеха, приключенията и усещането за свобода, което ми дават пътешествията. С други думи, живея за да пътувам и пътувам, за да живея.