Подготвя ли се Apple да навлезе в модната индустрия?

13
Добави коментар

Изглежда бившият изпълнителен директор на Burberry Анджела Аренд, която наскоро беше назначена за вицепрезидент на Apple , не е там, само за да подобри търговията на дребно и по интернет, а и за да помогне на фирмата да стъпи на един изцяло нов за нея пазар.

Според слуховете Аренд е била наета, за да проправи пътя на Apple. Inc към модата и луксозните аксесоари. Според маркетинговия експерт и „бизнес разузнавач“ Скот Галауей „няма начин жената, която управляваше най-емблематичната модна марка в света на модата, да я напусне, за да се занимава с магазините на Apple.“ След като сподели тези свои мисли на конференция на „мозъците“ в сферата на дигиталните технологии, която се проведе в Ню Йорк, той добави: „Няма как да се вържа на подобна версия. Миналата година тя направи 26 милиона долара. Освен това е любимка на модния свят.“

Може би е прав, като се има предвид и това, че наскоро компанията съобщи, че е привлякла и бившия изпълнителен директор на Ives St. Lauren Пол Денийв, който щял да работи по „специални проекти“.