Шал и шапка за зимата

1
Добави коментар
alexpopov
alexpopov

Шалът и шапката са задължителния зимен дует, без който тоалетът стои незавършен. С подходящите шал и шапка допринасяте за стилна визия или внасяте закачлив елемент. Вижте тенденциите при шаловете и шапките за зимата на 2013-та.

Тенденции при шапките за зима 2013

Шапката се оказва топ аксесоар за есенно-зимния сезон за 2013-14г. Разнообразието сред моделите е голямо и това позволява редуването на различни визии в ежедневието. Класика в жанра е познатата на всички плетена шапка, която с помощта на големите си помпони на върха и бонбонените цветове ни връща в детските години.

На мода остават шапките ушанки, които все по-убедително се завръщат в модата. Тази година най-силно е присъствието им в колекцията на Лагерфелд за Chanel, но ги откриваме и при Майкъл Корс. Шапките от този тип оставете за големите студове и почивните дни, тъй като имат по-закачливо излъчване, неподходящо за строгите линии на работното облекло.

Вижте също: Топ аксесоари есен/зима 2013-14

Пухените шапки от класическата руска мода също продължават да властват на модния подиум. Сибирското вдъхновение, което завладя витрините миналата година, запазва влиянието си в модните среди. Комбинира се както с по-официално облекло, така и с по-небрежен тоалет. Сред марките, почитатели на тази тенденция, са Donna Karan и Max Azria.

Особено актуални за сезон зима 2013-14 са каскетите, които са част от милитъри тенденцията в модата. Пасват си отлично с тартана и с палтата с двойно закопчаване и по-строги линии. Освен това каскетът е подходящ както за по-ежедневни комбинации, така и за по-артистично излъчване. Виждаме го в колекциите на Moschino и Ralph Lauren.

За по-елегантна и стилна визия пък може да разчитате на шапката федора. Широката периферия придава изтънчен вид на всяка жена, а в комбинация с пухкава яка и високи токчета внася нотки на аристократизъм и царственост.

Ретро шапките с холивудски привкус в стил 60-те също попадат в топ тенденциите за тази зима. Поглед към тях отправят от Dsquared2 и Tommy Hilfiger.

Тенденции при шаловете за зима 2013

Тенденциите при шаловете за сезон зима 2013-14 предлагат всякакви експерименти с популярния аксесоар. Класическите топли модели, които ви прегръщат в студените дни и се превръщат в елегантен щит срещу зимния вятър, са абсолютно задължителни за всеки гардероб. Особено актуални са кръглите шалове, които може да носите и по-небрежно, като ги омотаете два пъти около врата си, за да си направите топла яка.

Пухкавите модели с косъм също попадат във водещите тенденции за сезона. За тях е прието да бъдат комбинирани с по-елегантно облекло, но все по-често се срещат и съчетания с по-небрежна визия с нисък ботуш с косъм.

Вижте също: Пухкава яка – идеалният зимен аксесоар

Плетените шалове запазват позициите си в модата за поредна година. Колкото по-дебела е плетката, толкова по-добре – не само от практична, но и от модна гледна точка.

Актуални са сезон зима 2013-14 са и шаловете с качулка. Комбинацията от шал и шапка 2 в 1 е оригинална и непретенциозна. Подходяща е за по-ежедневен стил и спортно-елегантно облекло. Освен това се смята за един от най-топлите аксесоари за студените дни.

Но безспорно най-интересното попадение сред тенденциите при шаловете е запазването на пролетно-есенните модели от леки и ефирни материи в зимното облекло. Някои ги връзват на странична панделка, други ги ползват като фишу, а трети правят така наречената форма „водопад“.

Що се отнася до цветовете, най-актуални при шаловете са принтовете шотландско каре, животински мотиви и цветя.

06.01.2014/ Христина Спасова