Автобуси под наем – защо?

1
Добави коментар

Врелите и кипели в туристическия бранш фирми от личен опит знаят, че редом с отдаването на автомобили под наем, не по-малко доходоносно е и отдаването на автобуси под наем. При наемането на автобус дължимата сума за услугата се начислява в туристическите пакети на по-голям брой лица и услугата е на по-ниска, приемлива и достъпна за потребителите цена.

Във всички онези случаи, когато се чудехте какъв е този „случаен превоз”, всъщност става дума за това. Транспортните фирми с традиции в бранша знаят как да печелят и задържат клиентите си, затова и предлаганите от тях автобуси под тази форма са нови, луксозни, удобни, преминали технически преглед и отговарящи на всички технически изисквания. Всички автобуси са лицензирани, като сигурността и комфорта на пътниците са поверени в ръцете на опитни шофьори. Наемната цена варира в зависимост от продължителността на наемния период. Една е цената за едно или двудневно използване на автобусите и коренно различна е тя за периоди над седем дни. Обикновено при този вид автобуси няма ограничения за дневния пробег на МПС-то.  Затова пък към наемната цена се добавя надницата на водача. А при по-продължителни пътувания за каквито цели се използват най-често автобуси под наем е препоръчително шофьорите да са двама, за да бъде по-надеждно обезпечена сигурността на пътниците.

Вече акцентирахме върху факта, че автобуси под наем се взимат най-често с цел туризъм – екскурзии, трансфери, панорамни обиколки и прочие. Нуждата от сигурен и удобен транспорт е особено осезаема при по-продължително пътуване. Рент-а-карът отстъпва място на този вид услуга, говорейки за брой пътници над десет и повече лица. Например добре позната на вътрешния пазар компания за автобусен превоз предлага автобуси под наем с капацитет до 70 пасажера. А отдаваните автобуси са разделени на категории A, B, C и VIP. Целият автопарк на фирмата се състои от нови, съвременни превозни средства с климатик, видео, кафемашини, тоалетни. Т.е. при тези автобуси под наем са налице всички условия за безпроблемно и комфортно пътуване дори, когато става дума за пропътуване на стотици километри. Наемодателят не поставя лимит на пробега на отдадените автобуси, а зареждането с гориво е само и единствено за сметка на наемателя.

Все пак възниква въпросът не е ли икономически по-изгодно всяка фирма, нуждаеща се за извършване на дейността си от МПС с по-голям капацитет, да закупи свой собствен автобус, макар да е ясно, че подобна инвестиция не е никак малка? Едва ли, при положение че услугата автобуси под наем е бърза, практична и достъпна – http://www.rolita97p.com.