ЖИВЕЙ СЪЗНАТЕЛНО

22
Добави коментар

Той присъства постоянно в ежедневието ни. Превърнал се е в любима тема на всекидневните ни разговори. Не е необичайно да говорим с приятели, колеги и членове на семейството за трудностите, които имаме в управлението на стреса ежедневно. Разбира се рядко споменаваме думата „стрес” директно, но говорим за това, колко сме претоварени, изморени, нещастни и т.н. и т.н. Чувстваме се така защото сме под неговото влияние, без значение дали осъзнаваме или не.

Знаем, че стресът може да доведе до сърдечно-съдови заболявания. Но повечето от нас не са наясно с многото други емоционални , когнитивни и физически последици от неуправлявания стрес.

Сдружението на Американските Психолози прави постоянни проучвания и изследвания на нивата на стрес при възрастните и децата.
Четиридесет и три процента от всички възрастни имат негативни последици върху здравето си , причинени от стреса.

От 75 до 90 процента от всички посещения при личния лекар са свързани със оплаквания и заболявания пак причинени от стреса.

Той е в основата на тежките заболявания, които причиняват смърт. В основата на рака, сърдечно-съдови заболявания, тежки депресии. Хората под силен стрес, често се опитват да го преодолеят изпадайки в зависимости към алкохол, наркотици, тютюнопушене и други самоубийствени навици.

Стресът е изключително скъп. Ние всички плащаме данък стрес, без значение дали знаем за това или не. Той прави огромни поразии върху здравето ни.

Вълнуващи събития като раждането на детето ни или завършването на мащабен проект по време на работа, или преместването в нов град генерират огромни количества стрес.

Какъв е ефектът от стреса върху сексуалния ни живот?
Кое е перфектното ниво на стрес?
Добър и лош стрес

Свържете се с мен за вашата първа безплатна консултация.
Skype: evidelova
Телефон: 0879 855 786