Как да почистите вентилаторите си?

1
Добави коментар
bga
bga

Почистването на вентилаторите е много важна част от тяхната поддръжка. Вероятно това ще подобри тяхната работа. Вентилаторите ви ще обменят въздуха по-бързо, много вероятно е да станат и по тихи. Вие можете да повикате специалист да свърши тази работа вместо вас. Това ще ви коства солидна сума, затова, ако искате да спестите малко пари за коледните празници, ние ще ви помогнем да го направите. Ползите от почистването на вентилаторите:
– Подобрява производителността на вентилатора
– Увеличава ефективността на мотора на вентилатора
– Премахва големи количества прах от вашата система
– Намалява шансовете за разваляне на вентилаторите
– Ще спестите париОсвен всички тези ползи, трябва да знаете, че всички устройства работят по-добре, след като са били почистени. Натрупването на прах върху вентилаторите увеличава работната температура. Това кара моторите на вентилаторите да се затрудняват при работа. В следващите стъпки ще ви стане ясно как да демонтирате вентилаторите си и да ги почистите. След това ще обясним как да ги върнете в първоначалната им позиция. Няма да са ви нужни каквито и да било специални инструменти. Условия за безопасност, при почистване на вентилаторитеВажно е да огледате вентилаторите, които искате да почистите добре. Вижте как те са закрепени за повърхността. Може да ви се наложи да използвате отвертка, за да извадите основното тяло на вентилаторите. Много често решетката се прикрепва с винтове за стената или тава на вентилираното помещение.
Винаги, когато работите с електрически уреди, те трябва да са с изключено захранване. Това важи и с пълна сила за вентилаторите. На първо място ще осигурите вашата безопасност, но и няма да навредите на самия уред.
След като вече сте извадили тялото на вентилаторите от гнездото, внимавайте как ги държите. Трябва да пазите пръстите си от наранявания. Освен това внимавайте да не разкачите захранването на вентилаторите. Това не е фатално разбира се – винаги можете да ги свържете пак.
Спазвайте стриктно условията за безопасност, за да предпазите себе си и техниката си. Можете да забършете наслоения прах от перките на вентилаторите си. Това може да стане много лесно, например с навлажнена кърпа. Можете да използвате и четка, или специален разтвор, който ще предотврати бъдещо натрупване на прах.
Има много възможности да почистите перките на вентилаторите си. Вие трябва да изберете онази опция, която е най-подходяща за вас. Обратният пътВече сте сигурни, че вентилаторът ви е почистен и напълно сух. Вие трябва да го върнете на мястото му. Това е съвсем лесно. Трябва да го сложите в предишната му позиция. След това отново следва да закрепите предпазната решетка.
Идва и най-приятната част от този домашен проект. Вече можете да направите тестовете. Ще забележите, че вентилаторите ви работят доста по-добре. Вероятно и шума, който създават, ще е много по-малък. Не забравяйте, че трябва да оставяте вентилаторите ви да работят 20 минути, след като сте приключили с работата в помещението. Така няма да има никакви остатъчни следи от влага и не ще имате никакви проблеми с плесен или мухъл.В случай, че не ви се занимава да минавате по всички тези стъпки, винаги можете да извикате специалист, който да свърши работата вместо вас.източник:vikiwat.com