Най- великите спортисти на всички времена

21
Добави коментар
naskoki
naskoki

Германското издание „Билд“ направи класация на най-великите спортисти за всички времена след допитване до 53 спортни журналисти на възраст.

Класацията е направена както по личните постижения на спортистите, така и по тяхното влияние в спорта като цяло.

Първото място в класацията печели боксовата легенда- Мохамед Али, който е бивш световен шампион в тежка категория и който в момента за съжаление страда от нелечимото заболяване- Паркинсон.

На второто място е „кралят на футбола“ Пеле, който е трикратен световен шампион с бразилския национален отбор и най-добър нападател на тима със своите 77 гола в 92 мача. „Кралят на футбола“ има 1281 гола в 1363 мача по време на своята футболна кариера.

На третото място се нарежда седемкратния световен шампион във Формула1- Михаел Шумахер, който има няколко рекорда. Той има най-много спечелени победи във Ф1- цели 91, най-много „пол-позишъни“- 68, както и най-много най-бързи обиколки- 76.

Четвъртото място е заето от най-добрият баскетболист за всички времена- легендата на „Чикаго Булс“- Майкъл Джордан.

Петата позиция е за Роджър Федерер, който спечели 15-та си титла от турнири на Големия шлем, след като в неделя триумфира за пореден път на „Уимбълдън“.

Почетната десетката на „Билд“ се допълва от Франц Бекенбауер, Джеси Оуенс, Диего Армандо Марадона, Карл Люис и Майкъл Фелпс.