Юрген Клоп за наследника на Левандовски

1
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Роберт Левандовски напуска Борусия (Дортмунд) и логично клубът вече се озърта за неговия наследник. Наставникът Юрген Клоп обаче предупреди да не очакваме трансфер в посока „Сигнал Идуна Парк“ на някое от най-популярните имена в света на футбола. По-скоро треньорът планира да заложи на схемата, по която той доведе Лева през 2010 година. Тогава полякът не беше толкова известен и за него Борусия плати на Лех (Познан) около 4,5 млн. евро. Целта на 46-годишният специалист е да има състезател, който тепърва да достигне пика си.

„Не съм привърженик на идеята, че трябва да купуваме нападател, изхождайки само от това какви са показателите му. Той може да е забил 15 попадения и да е асистирал за 10 други през сезона. Ще дойде обаче следващият шампионат и никой няма да се сеща за това как се е представил преди това. Аз предпочитам нападател, който тази година ще вкара може би само 10 гола, но пък следващата може би 20“, коментира Клоп пред „Билд“.

46-годишният специалист отчита, че през последните години Борусия се разви по-бързо от планираното. „Наясно съм, че няма как да продължим в това бързо темпо. Освен това не съм толкова наивен, за да вярвам, че няма да бъдем напуснати и от други от играчите ни“, добави наставникът, припомняйки за трансферите на Марио Гьотце и Шинджи Кагава, които изглежда бързо се наситиха на успехите в Дортмунд.