Бил Гейтс е най-харесван на планетата

1
Добави коментар
OnlineGirl
OnlineGirl

Най-богатият човек в света Бил Гейтс е личността, на която хората по света най-много се възхищават, сочи проучване на организацията YouGov, съобщава Блумбърг.Изследването е направено между 14 000 души в 12 страни, включително Китай, Великобритания, САЩ, Австралия, Индия, Нигерия и др. Гейтс е сред любимците на хората в почти всички изследвани страни, включително водач в класацията в Китай. След него се нареждат американският президент Барак Обама и руският му колега Владимир Путин.

На четвърто и пето място са папа Франциск и индийският играч на крикет Сачин Тендулкар. Сред първите 10 са още китайският президент Си Цзинпин и милиардерът Уорън Бъфет.

Жената, на която светът най-много се възхищава, се оказва британската кралица Елизабет Втора. В общата класация тя е на 17-о място. След нея в женския списък са актрисата Анджелина Джоли и тв водещата Опра Уинфри.
Авторите на изследването отчитат още, че ако то е било направено преди месец, най-вероятно лидер в класацията е щял да бъде покойният Нелсън Мандела./БЛИЦ