Сводник съди Nike за 100 милиона долара

1
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Сводник съди компанията за спортни стоки за 100 милиона долара. Той твърди, че компанията не е включила предупреждение в книжката на неговите маратонки Air Jordan, че те могат да бъдат използвани за опасно оръжие, след като той ги използвал, за да пребие мъж. 26-годишният Сирджьорджиро Кларди твърди, че Nike е отговорна за 100-годишната присъда на Кларди, който той получил за жесток побой през 2012 г., съобщава The Oregonian. Сводникът от Портланд е носил чифт маратонки Air Jordan, когато е тъпчел лицето на мъж, който се е опитвал да избяга от хотел без да е заплатил за услуги, предоставени от момиче на Кларди.

Кларди бе признат за виновен в нападение втора степен и бе осъден на лишаване от свобода в началото на 2013 г. Жертвата след побоя се е нуждаела от шевове и пластична хирургия. Кларди също бе признат за виновен в това, че е обрал мъжа и побой над жена, принудена от него да стане негова проститутка.

Кларди, който се представлява сам, е написал на ръка своята жалба от три листа в затвора в Пнедълтън. 

Освен че иска обезщетение, Кларди иска още Nike да добави предупредителен етикет към всичките си „потенциално опасни стоки“.

По време на съдебния процес срещу сводника, психолог описа Кларди като „антисоциален психопат, който със 100% сигурност ще извърши престъпление отново“, припомня The Oregonian. „Оценявал съм серийни убийци, серийни изнасилвачи. Искам да ви кажа, че много малко от тези хора достигат нивото, за което сега ще говорим тук. Хората като Кларди са лоши по рождение. Това не е нещо, което може да се оправи. Именно затова ние имаме затвори“, каза тогава психологът Франк Колистро. /БЛИЦ