Раздадоха наградите „Златен глобус“

1
Добави коментар
TORNADO1
TORNADO1

Списък с филмите, режисьори и актьори, получили признанието на чуждестранните журналисти, акредитирани в Холивуд. Седемдесет и първата церемония „Златен глобус“ бе главното събитие, с което бе открит тазгодишният сезон на червените кинокилими.

Най-добър драматичен филм: „Дванайсет години в робство“ (12 Years A Slave).

Най-добра комедия: „Американска схема“ (American Bluff).

Най-добър драматичен актьор: Матю Макконъхи „Клубът на купувачите от Далас“ (Dallas Buyers Club).

Най-добър комедиен актьор е Леонардо ди Каприо във „Вълкът от Уолстрийт“.

Най-добра драматична актриса е Кейт Бланшет в „Син жасмин“.

Най-добра комедийна актриса е Ейми Адамс в „Американска схема“.

За второстепенни роли бяха отличени: Джаред Лето за играта му в „Клубът на купувачите от Далас“ и Дженифър Лоурънс за „Американска схема“.

Режисьорът Алфонсо Куарон взе „Златен глобус“ за „Гравитация“.

Италианският „La Grande Bellezza“ („Голямата красота“) стана най-добър чуждоезичен филм, а Глобусът за най-добра анимация отиде при създателите на „Замръзналото кралство“ (Frozen).

От телевизионните награди заслужава да се отбележи сериалът „В обувките на Сатаната“ (Breaking Bad), откъдето дойде и най-добрият драматичен актьор Брайън Кранстън.

Най-добра драматична актриса в телевизионна история стана Робин Райт e dramatique.

Майкъл Дъглас взе награда в раздела „минисериал или телевизионен филм“.

В неделната вечер в Лос Анджелис се провежда традиционното ежегодно честване на най-най-добрите в света на киното. Първото за годината голямо светско киносъбитие събра погледите извън екраните.

Около хотел „Бевърли Хилтън“ (Beverly Hilton) се събраха номинираните участници и звездните гости на церемонията за връчване на наградите на Асоциацията на чуждестранните журналисти, акредитирани в Холивуд – „Златният глобус“ (Golden Globe Award). Над хиляда са поканените.

Репортерите разпитваха звездите за очакванията им, за настроенията, за тоалетите, избрани за едно от най-ярките и значими представления на кино лукса извън екрана. Времето даде възможност на обитателките на холивудския Олимп да облекат отворени рокли. Мъжете, според правилата, са облечени в строги костюми с вратовръзки.

Сред първите по килима премина режисьорът на „Дванайсет години в робство“ (12 Years a Slave) Стив Маккуин. Филмът получи седем номинации.

Един от номинираните в категорията „Най-добър сценарий“ – Стив Кугън – се появи на червения килим с майка си. Широката усмивка на скандалния боксьор Майк Тайсън, други спортисти, всички с удоволствие позират за снимки. Лина Данъм е с ярко жълто, определена като подходящо облечена от експертите. После идват музикантите от „Ю ту“ (U2).

Брус Дерн, който изигра непоносимия старец алкохолик в трагикомедията „Небраска“ дойде на килима с жена си Лора. Той претендира за победата в категорията „Най-добър актьор в комедия или мюзикъл“. Сред другите забелязани гости са актрисата Рейчъл Смит, Кели Осбърн, поразила журналистите с черната си рокля с къс ръкав и пагони във вид на златисти пъпки на роза, Зои Дешанел с рокля на дизайнера Оскар де ла Рент, Хайдън Пенитиери, избрала тоалет на Том Форд, Ейми Адамс и режисьорът Пол Гринграс …

Не мина без малките необходими ексцесии. Близо до началото на зоната на червения килим се спука водопровод и водата започна да залива подготвения за звездите път. Специалистите бързо отстраниха проблема.

Тази година церемонията е в ръцете на Тина Фей и Еми Полър, известни с комедийните си роли. Гостите постепенно преминават в Голямата бална зала, където ги чака вечеря от именития главен готвач Суки Сугиура.

На знаменитостите са предложени три блюда. В менюто са патладжани на скара, фаршировани домати, сушени на слънце, с гарнитура от паста от кедрови ядки, артишок на скара със салата табуле и сусамов дресинг.

Основното ястие е говеждо задушено с пикантна хрупкава коричка, пържена пушена морска пъстърва със задушен спанак и сладка царевица. За десерт има бадемов сладкиш с манго с крем, кафеен мус с карамел и шоколадова торта с ягоди.

Шампанско „Мое е Шандон“, коктейл „Златна нощ“ на основата на шампанското, крушово бренди и кардамонов сироп са звездните напитки.

Първата, която благодари за „Златния глобус“, получен за второстепенна (поддържаща) роля, бе Дженифър Лоурънс за изпълнението си в American Bluff, трилър, режисиран от Дейвид O. Ръсел. Двайсет и три годишната актриса участва и в „Игрите на града“. „Благодаря Ви, Боже мой, много сте мили“, каза актрисата при получаване на наградата си.

„Благодаря на целия екип, вие сте невероятни Гледах всички филми (в тази категория), така че мога да кажа, че спечелването на наградата тази година е чест. Благодаря на цялото ми семейство и екипа. Съжалявам, че съм толкова трепереща … не ми го причинявайте отново, толкова е страшно!“, каза тя.

Номинации за Оскарите ще бъдат обявени в четвъртък, а наградите на Академията ще бъдат раздадени на 2 март .