Стоичков изригна: „Златната топка“ е манипулирана

3
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Легендата на Барселона и българския футбол Христо Стоичков изригна срещу начина на определяне носителя на „Златната топка“. Вчера Кристиано Роналдо вдигна ценния трофей и това стана повод Камата да изрази негодуванието си пред мексиканския канал Univision.

„Златната топка“ е манипулирана. (…) Качествата на Кристиано, Меси и Рибери, показани тази година, никой не оспорва. Те са най-добрите на планетата. (…) Това, което ме кара да се замисля, е кой гласува и по какъв начин. Рибери, с всичко спечелено тази година, как ще се прибере утре (б.р. днес) в Мюнхен и отново ще тренира“, риторично попита бившият роден селекционер.

„Нещата се смесват и трябва да се види кои марки плащат и определят нещата. (…) Има много такива неща. (…) През 1992 година и аз загубих“, сподели той. „Боли ме от душа, че един от най-добрите италиански защитници в историята, в света, Паоло Малдини не спечели през 1996 година. Последно аз спечелих през 1994 година. След това дойде Блатер и вмъкна в играта футболисти от целия свят“, каза още Стоичков.

Снимка: Емона Цончева, Sportal.bg