Остров Сен Бартелми (Saint Barthélemy)

36
Добави коментар
monito_vr
monito_vr

  Сен Бартелми е отвъдокеанско владение на Франция в Карибско море. В резултат на референдума, проведен през 2003 г., на който жителите на Сен Бартелми гласуват за откъсване от Гваделупа, на 22 февруари 2007 г. Сен Бартелми получава отделен статус: отвъдморска общност на Франция.

Сен Бартелми е притегателна дестинация за заможни туристи и в резултат на приходите от тях, както и на много международни инвестиции, стандартът на живот на острова е много висок. Доказал се е като остров на богатите и известните, преди всичко през зимата, със своите прекрасни плажове, гурме кухня и известни модни дизайнери.

Ежегодно островът се посещава от около 200 000 туристи. Хотелите на острова са 25, като повечето от тях са с по-малко от 15 стаи, от бутиков тип. Най-разпространеният тип места за настаняване са частните вили – под наем се отдават около 400.

Най-високият сезон на остров Сен Бартелми е Нова година, когато известни личности и заможни туристи се събират около острова в луксозни големи яхти за отбелязването на празника.