Левкемия мори Стефан Данаилов – последният жив от “На всеки километър”

1
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Стефан Данаилов тихомълком навърши 70 години, без фойерверки, шампанско и шумни компании от приятели и почитатели.“Преди три месеца Стефан отиде за едно изследване в болницата, а се върна с друга страшна диагноза. Бяха му открили лимфом. Съвсем в начален стадий“. Големият актьор веднага се подложил на химиотерапия, която дава отлични резултати. Лекарите са изключително обнадеждени, че процесът е овладян, защото проблемът е хванат навреме. Процентът на излекуваните при тази диагноза е 85, сочи статистиката. Преди 3 месеца обаче ситуацията съвсем не е била толкова оптимистична. Лекарското заключение сломило волята на Ламбо и той изпаднал в тежка депресия. Още по-тежко понесла новината съпругата му Мария. Като чула страшната дума левкемия, дни наред не могла да се съвземе. Това е причината, поради която тя каза за “Над 55”, че са приключили завинаги с празниците. Ако нещо се случи със Стефан, тя няма да преживее и миг след него, притеснени са приятели на семейството.

Когато започнала интензивната химиотерапия, актьорът се уплашил, че косата му ще започне да пада, а все още имал активни ангажименти в тв сериала „Фамилията“. Но тези процедури не му се отразили така, а и героят му бил късо подстриган. В рамките на година той изпрати в последния им път колегите си Тодор Колев, Чочо Попйорданов, Рангел Вълчанов.

А когато се сбогуваше с Георги Черкелов, тъжно констатира: „Май аз съм единственият, който остана жив от „На всеки километър“

Приятелите му бяха смутени тогава: „Не викай дявола“.

Сега Ламбо разчита на помощ от френски светила в медицината.

„Всичко, свързано със здравословното му състояние, написано във вестниците, го разстройва. Затова пишете добрата новина – най-лошото е зад гърба му. Прогнозите са отлични. Със сигурност и френските лекари ще му помогнат още“, твърдят негови близки.

В момента Стефан Данаилов е в дома си, там е прекарал празниците.

Стефан Данаилов не е скрил от екипа на тв сериала „Фамилията“, че има сериозни здравословни проблеми.

Още когато научил диагнозата, предупредил екипа, че може да се наложи героят му „скоропостижно да напусне живота“

Сам предложил да се направят такива поправки в сценария, които да са най-безболезнени за развитието на действието, ако той „си отиде“. Ужасените сценаристи мигом включили възможност героят му да се разболее точно от лимфом, да бъде подложен на терапия, което да оправдае евентуално късата и оредяваща коса. „Стефан никога не би се съгласил да играе с перука“, убедени са запознати с неговия характер. Затова актьорът предпочел да има възможност да изиграе собственото си здравословно състояние в сериала.

Косара ПОПОВА