Как да почистите дървените мебели?

1
Добави коментар
KameliaNew
KameliaNew

Дървените мебели винаги придават повече лукс, уют и топлина на дома. Както и всичко друго в дома, те също се нуждаят от почистване. Дървото може дълго време да задържи красотата си, стига да знаете как да го почистите. Ето няколко бързи решения, които успешно заменят препаратите за дърво, защото правят мебелите не по-малко чисти и блестящи.

Минерално масло и лимон

Направете смес от минерално масло и няколко капки лимон. Нанесете от сместа върху памучна кърпа и с леки движения минете няколко пъти върху дървените мебели. Лимонът има почистващо свойство и ще премахне замърсяванията и петната от дървото. От друга страна маслото ще подхрани, запази и добави блясък към дървените мебели.

Майонеза

Тази вкусна подправка се използва не само за овкусяване и разкрасяване, но и успешно почиства петната от дървото. Ако на дървените мебели са останали петна от вода, храна, напитки, мастило, вземете малко количество майонеза и натъркайте на проблемните места. Премахването на петното може да отнеме известно време, но ще изчезне, а след почистването с майонезата мебелите ще блестят от чистота.

Вазелин

Вазелинът има свойствата да хидратира сухата кожа. Прилаган върху старите дървени мебели, той ще запази повърхността на дървото по-здрава за по-дълго време. Нанесете малко количество от него отново върху памучна кърпа и го разнесете върху мебелите. Това ще ги почисти и подобри визията им.

Пчелен восък и терпентин

Тази комбинация ще държи далеч от дървените ви мебели насекомите. Най-напред почистете мебелите с мокра кърпа. След това направете паста от равни количества пчелен восък и терпентин. Поставете малко количество от нея върху памучна кърпа и избършете мебелите. Това е един ефективен метод за запазване и освежаване на мебелите от дърво.

Зехтин

Най-бързото решение за почистване. С помощта на няколко капки зехтин и памучна кърпа почистете добре масите, столовете, етажерките от дърво. Ако по тях има дърворезба, наблегнете на тези участъци. След първоначалното минаване със зехтин, ако е необходимо, минете с чиста и суха кърпа втори път, за да премахнете излишната мазнина.