PANTONE разкрива цвета на годината за 2014 PANTONE 18-3224 Radiant Orchid (Сияйна орхидея)

1
Добави коментар
bogara
bogara

Четвъртък, 02 Януари 2014 15:42

Посещения: 567

ИЗРАЗИТЕЛЕН, ЕКЗОТИЧEН RADIANT ORCHID ЦЪФТИ С УВЕРЕНОСТ И ТОПЛОТА

На  5  Декември, 2013 г. Фирмата Pantone LLC  и световните авторитети в областта на цветовете и цветовите стандарти обявиха за Цвят на 2014 година – завладяващия, магически, загадъчен лилав – PANTONE ® 18-3224 Radiant Orchid.

„Докато цвета на 2013 година – PANTONE® 17-5641 Emerald послужи като символ на растеж, обновление и просперитет, новият Radiant Orchid (Сияйна Орхидея) завърта колелото на цветовете, за да заинтригува окото и провокира въображението“ – казва Леатрис Айсман, изпълнителен директор на Pantone Color Institute®. „Приканваща към иновативност, Radiant Orchid (Сияйна Орхидея) насърчава въображението, творчеството и оригиналността, които са все по-ценени в днешното общество.“

Съчетавайки по един фееричен начин лилави и розови полутонове –  Radiant Orchid (Сияйна Орхидея) вдъхва доверие и излъчва радост, любов и здраве. Това е един завладяващ пурпур който грабва със своя изкусителен чар.

RADIANT ORCHID В МОДАТА

Розовите оттенъци в Radiant Orchid сияят върху кожата, придавайки естествен блясък. Подходящ е за носене както от мъже така и от жени. Ослепителният, привличащ внимание Radiant Orchid (Сияйна Орхидея) вече си проправи път на модните подиуми по време на модните ревюта „Пролет – 2014“ и набира скорост. Модни дизайнери, като Емерсън от Jackie Fraser-Swan, Джуси Котюр и Йоана Бараши, прилагат Radiant Orchid (Сияйна Орхидея) в пролетните си колекции, а варианти на този нюанс ще присъстват в мъжките и дамски дрехи и аксесоари през цялата следваща година.

 

RADIANT ORCHID (СИЯЙНА ОРХИДЕЯ) В КОЗМЕТИКАТА

Модерен и изненадващо всестранен нюанс Radiant Orchid (Сияйна Орхидея), съживява цвета на кожата, карайки всеки, който го носи да се чувства по-здрав и енергичен. Смесените едновременно студени и топли тонове в лилавото го правят цвят интересен за цветови съчетания и много толерантен към различни цветове коса, очи и кожа.

Този многоаспектен цвят изглежда съблазнително в комбинация с червено. Пасва добре и със своите сродни нюанси на лавандула, лилаво и розово, което осигурява опции за един добър асортимент от червило и руж. Жизнерадостният Radiant Orchid (Сияйна Орхидея) може също да послужи като брилянтен завършек за ноктите.

RADIANT ORCHID (СИЯЙНА ОРХИДЕЯ) В ИНТЕРИОРА

Може да оживите интериорните пространства, включвайки този галещ окото цвят в боята, малки акценти или аксесоари. Изключително адаптивен и изящен, Radiant Orchid (Сияйна Орхидея) допълва добре маслиново и дълбокото тревно зелено, съчетава се добре заедно с тюркоазеното синьо-зелено и дори с леките жълти нюанси.

 

ИЗБОРЪТ НА ЦВЯТ НА ГОДИНАТА

Изборът на цвят на годината е много сложен процес. За да се стигне до изборът на Pantone, неговото влияние се търси буквално в целия свят. Това може да включва развлекателната индустрия и филмите, които са в производство, пътуващите художествени колекции, нашумелите актьори, популярни туристически дестинации и други социално-икономически фактори. Влиянието му може също да се открие в технологиите, в наличието на нови текстури и ефекти и дори в предстоящи спортни събития, които привличат вниманието на целия свят.

Повече от едно десетилетие Pantone влияе на разработването на продукти в множество индустрии, включително модата, дома и промишления дизайн, като участва както в опаковката на стоките, така и в графичния дизайн.

За  Pantone

Pantone LLC, изцяло притежавано дъщерно дружество на X-Ritе Incorporated. Фирмата  е световен авторитет в света на цветовете от близо 50 години. Винаги източник на вдъхновение Pantone също предлага бои и дизайнерски продукти и услуги на клиентите си.

За X-Rite

X-Rite, Incorporated, е световен лидер в областта на цветовите технологии. Компанията, която в момента включва лидера в индустрията Pantone, разработчици, производства, пазари, подкрепя иновативните цветови решения чрез системи за измерване на цвета, софтуер, цветови стандарти и услуги в сферата на полиграфията, производството на опаковки, фотографията, графичния дизайн, производството на автомобилни бои, пластмаси, текстил и др.