Нефела няма да е квартал на Враца :: Трибали – новини Враца/новини Монтана/новини Видин/Враца новини/Монтана новини/Видин новини

1
Добави коментар
tribali.info
tribali.info

Село Нефела няма да е квартал на Враца, стана ясно вчера. Върховният административен съд отмени решението на министерския съвет за присъединяването му към града. Мотивът на тричленния съдебен състав, председателстван от Ваня Пунева, беше, че то не е съобразено със закона. Министерският съвет е осъден и да плати на община Враца 1000 лева за направените разноски по делото. Решението на съдебния състав не е окончателно. То подлежи на обжалване с касационна жалба пред петчленен състав на Върховния административен съд в 14-дневен срок.
Кметът на Враца Николай Иванов и кметът на Нефела Радослав Котов оспориха решението на кабинета „Борисов“ за превръщането на селото в квартал. Според тях приетото сливане на двете населени места е незаконосъобразно, тъй като не представлява желанието на повечето жители в Нефела. Едва 286 човека са подкрепи искането на гражданския инициативен комитет с председател Валентин Антонов кметството да стане квартал, което е 25% от общото население на селото.
 

17-01-2014 г. 10:37 ч. | прочетено: 939, коментари: 5 |