Борисов: На Луната, под земята, в метрото – не съм се виждал с Първанов

1
Добави коментар
KameliaNew
KameliaNew

От поне година и половина – две, когато Георги Първанов напусна президентството, между клетвата на Плевнелиев и Първанов, той ме покани на кафе, отидох до неговата вила, говорихме. Оттогава – не само в Банкя, в хижи, вкъщи, на Луната, под земята, в метрото, в банята, в тоалетната ми, не съм се срещал с Първанов. Това каза за „Здравей, България” Бойко Борисов.

По думите му, ако има нерегламентирано подслушване, това е тежко престъпление и трябва отговорният да влезе в затвора. Лидерът на ГЕРБ потвърди, че се е срещал с бившия вътрешен министър Румен Петков и са говорили за „Белене”. Поканих на разговора и Делян Добрев и им казах моите условия – ако не се дават държавни пари, държавна гаранция, договор за изкупуване на ток – ако тези условия ги има, за мен няма лошо да е частен този проект, аргументира се още той. Борисов поясни, че не вярва в сегашните служби на МВР и ДАНС, защото именно през годините те се забъркваха с такива скандали с подслушвания. След това хората ги носят в едни медии, цензурирани и си вземат каквото им харесва или части от  разговора, за да направят монтаж, изтъкна той. По повод сигнала за незаконно подслушване, който внесе вчера, лидерът на ГЕРБ каза: Вчера постъпих както повелява законът, описал съм всичко, което знам и което съм чувал в национален ефир. Свалил съм записите – те са шантаж. Оттук нататък очаквам незабавни мерки. Крайно време е някой да си понесе заслуженото.

Bulgariautre припомня публикацията Борисов сезира главния прокурор срещу Патрашкова. Цинизма и шантажа, който правят в момента – аз не желая по никакъв начин да ми замесват името. Никой няма право нерегламентирано да ме шантажира, заключи Борисов.