Ламинат за офис

2
Добави коментар
parketilazur

Ламинат в днешно време е изключително предпочитан като подова настилка. Той изглежда добре, бърз и лесен е за монтаж , поставяне, освен това поддръжката му е не особенно трудна. В офисите на практика все по- рядко и малко се срещат подове с естествен паркет, особено на места и зони, като уточнение, че става дума за общите помещения и/или пък още по – малко в зали за производство. Затова пък ламиниран паркет може да се види във всяко офис помещения, в отделните кабинети или зали. Поради това е желателно и най – добре да сме запознати с предимствата и разбира се недостатъците на видовете ламинат, а също така и как се почиства и поддържа ламиниран паркет.
Поставяне на дървестни подови настилки в помещенията, в които има голяма влажност е добре да бъдат избягвани, защото това води до тяхната деформация. Ето, защо по-модерният и нашумял метод е подовата настилка да е ламинат. В зависимост от натоварването на местата, възможността да бъдат избегнати различна дебелини на подова настилка и нейният подбор са най-удачни.
В офис или търговски помещения е правилно да се прибегне към ламиниран паркет с по-висок клас и голяма ударо устойчивост, защото в обществените места нищо не се пази и поддържа както вкъщи.
Всяка една настилка за под, в това число също и ламинат, ще служи много по-дълго ако е добре поддържана. Почистването на ламиниран паркет става бързо, ефективно и качествено, без много усилия. За да е още по-голям ефекта от почистване и ежедневната грижа, то на местата, където се снажда ламината, трябва да бъде запълнен. Предварително при монтаж на ламинат трябва задължително да се има впредвид и самото сглобяване. Когато то бъде направено качествено и точно, то за ламиниран паркет се гарантира дълъг срок на експлоатация, без евентуални проблеми. Тук не бива да се пропуска и да не се отчита и момента, че всички замърсявания попадат в процепите на ламината, а това с времето е възможно да причини сериозни проблеми. За да снижите риска от надраскване на ламинираният паркет е желателно да поставите гумени подложки върху краката на столове и маси, защото за един офис обикновенно те са главната причина за надраскване на пода, поради интензивното местене. В офисите, където столове и маси са с колелца на краката е добре да се обмисли и вариант за по – качествена подова настилка различна от ламинат, за да се избегне прекаленото натоварване.
Съвети от Магазини Лазур