Съвети за избор и комбиниране на стени с различни тапети

1
Добави коментар
parketilazur

Съвети за избор и комбиниране на стени с различни тапети

Не сме създадени по калъп, затова сме и така различни. Когато нещата опират до красота, вкус и стил се появяват големи разминавания, но щом нещо е добре аранжирано и съчетано, не можем да отречем, че е прекрасно.Предлагаме ви няколко съвета ако сами сте решили да сте дизайнер на дома си при избора и поставянето на тапети .
И понеже едни от най-срещаните тапети са изработените от хартия, ви предлагаме в настоящата тема да се спрем именно на тези тапети.
Тъканите и цветовете при тапети се делят основно на три вида – едноцветни тапети; тапети с дребни щампи; тапети с едри щампи.
Съчетаването на материи от трите групи също е идеалното решение за интериор на дома, независимо дали довършвате ново жилище или просто правите освежителен ремонт.
Най-лесно е да вземете за основна материя в избора на тапет, този, който е с едър и ярък рисунък, примерно тапет с едри цветя и спрямо него да изберете другите две или три решения за оставащите Ви стени;
За втората стена може да съчетаете тапет с по-дребен рисунък, а третата стена да е в едноцветен тапет. И двете допълнителни стени с тапети, трябва да съдържат един от цветовете на основната стена в тапети.
Друга интересна идея е комбинацията на тапет с щампа. Тук основата на тапет може да е във флорални мотиви, райе, каре и всичко, за което се сещате и искате да вмъкнете в интериора на стаята. Контраста между мотивите в основния тапет и допълнителните на други две стени, придава допълнителен обем на мебели и помещение и помага да се избегне излишна строгост в цялостния интериор, както и да постигнете уникалност;
В избора на цветове за тапети може да се насочите в един доминиращ мотив и да допълните с още два, по съседните стени с тапети. Така ще съберете интериора в едно цяло и ще избегнете претрупване.