Проф. Лъчезар Филипов: Извънземните са сред нас и ни помагат, иначе отдавна да сме измрели

1
Добави коментар
alexpopov
alexpopov

Проф. Лъчезар Филипов е единственият жив син на експремиера Гриша Филипов. Останалите двама загинаха загадъчно. Завършил е астрофизика в СССР. От 1982 г. работи в Института по космически изследвания, където беше зам.-директор. За приноса си към космическата наука през 1987 г. получава наградата “Циолковски” на руската академия на науките заедно с Карл Сейгън. Той е сред малцината високопоставени наши учени, които открито си признават, че вярват в съществуването на извънземни.

– Проф. Филипов, в последните дни отново се говори за НЛО. Има два случая – на летището „Хийтроу“ и в Бремен…
– Доколкото съм запознат, става въпрос за действителни случаи, и дори е обявено, че тече разследване.

– Вие сте сред вярващите в извънземен разум, но у нас малцина вярват в това…
– Обществото в страната ни е настроено много гадно към тази тема. Ходя из Южна Америка, САЩ и Европа, където непрекъснато ме канят да изнасям лекции – аз съм учен-астрофизик, но и 40 години се занимавам като хоби с проучване на НЛО. Виждам как по света има невероятен интерес към тези теми. А в България, колкото пъти съм си отварял устата, само дето не духат на кладата да ме изгорят.

– Темата ви създава проблеми в работата? Вие сте учен от БАН…
– Да, искаха да ме уволнят, да ме махнат. Но нещата се уталожиха, когато разбраха, че съм обявен за един от десетте световни учени, които вярват в извънземен разум.

В тази десетка има космонавти, президенти и трима учени, сред които и аз

В списъка са Рейгън, Буш, Хилъри Клинтън, която е шеф на фондация „Рокфелер“, която се занимава и с извънземен разум.

– Какво търси тази фондация?
– Тя иска да се докопа до тази информация първа. Голямата надпревара и на военните е кой първи да получи от висшия разум информация за нови технологии за унищожение. Защото големите проблясъци на учените са именно информационни пакети от Космоса, които пристигат при конкретни хора, като Айнщайн и Нютон, например. Извънземните обаче са внимателни – не желаят да ни дават информация именно заради антагонизма на обществото ни и използването на знанията за унищожение.

– Бившият военен министър на Канада Пол Хелиър заяви тези дни, че извънземните вече са сред нас, но отказват да се появят наяве и да споделят технологиите си, докато не се променим и не спрем да водим войни и да замърсяваме околната среда. По думите му, има около 80 различни вида извънземни. Някои от тях изглеждат точно като нас и могат да се разхождат по улицата и ние въобще да не ги забележим…?
– В България има много запитвания и снимки по темата, но няма нито един официален орган, който да се занимава с аномалии и феномени, за разлика от САЩ, Франция, Англия, където такива отдели има към министерствата на отбраната. Аз лично никога не съм виждал НЛО, но твърдо вярвам в извънземния разум. Извънземните са сред нас – контролират ни, помагат ни, но няма да ни унищожат. Пазят ни да не правим големи грешки – неслучайно във военни бази са блокирани изстрелвания на ракети по странни причини…

В една от своите лекции в Америка той споменава, че човечеството трябва да се готви за един бъдещ контакт, тъй като той предстои.

– Преди година разказахте за конференция във Ватикана, където се проведе сбирка на уфолозите. Не си ли противоречи твърдението за наличие на извънземни с религията?
– В обсерваторията на Ватикана ме посрещнаха едни млади отчета и ме шокира фактът, че те вярват в наличието на извънземен разум и знаят в някои отношения и много повече от мен! Съществуват доста артефакти с посещения на извънземни, на паралелни светове. А Ватикана е доста заинтересована от това нещо, защото достигането до резултати ще даде ефект и върху техните религиозни съждения. Дали става въпрос за вселенски разум или за Господ, но вече горе-долу се доближаваме до нещо, на което учените не могат да отговорят засега – кой управлява Вселената! Защото ние, влизайки в материализма, сме изгубили връзката, че има дух, че има някаква сфера, която е непонятна за нас. Например, години наред се движим по допирателната за изследването на мозъка и това как се формират мислите.

– И кого да очакваме в търсене на извънземен разум?
– Търсейки контакт с извънземни, ние не знаем какво ще срещнем. Ние морално не сме готови да го срещнем. В момента сме изправени пред много проблеми, свързани с глобалното оцеляване на човечеството и трябва да се преборим с антагонизма, за да не загинем. Ако продължим по този начин, ще разберем, че трябва да се обединим, да си оправим земята, небето… Сега ние си режем клона, на който сме седнали.

– А те ни помагат?…
– Може би те ни помагат, но не ни вредят, иначе отдавна да сме измрели…

– Все пак повечето хора не вярват в наличието на извънземни?
– Ако се изключат всички фалшификати за заснети НЛО-та, има факти, но социумът ги игнорира и човек предпочита да си мълчи, за да не попадне в списъците на хората с „жълти книжки”. Вие виждате, че

за мен от 10 години се твърди, че съм ненормален и не изтрезнявам

Човек трябва или да замълчи, или да продължи. Престъпление е да мълчи човек! Само за 4-5 години един спътник на НАСА откри над 600 планети, които приличат на нашата земя – каменните планети. Оказва се, че само в един малък участък на нашата Галактика има огромно количество планети, подобни на нашата! Нашият живот идва отнякъде и е идиотщина човек да мисли, че сме единствените на тази Вселена! Ние сме много далече от тези, които евентуално хвърчат около нас. Хората бягат от мисълта за НЛО и нас ни е страх от агресия. Но агресията е характерна за нискоразвитите цивилизации. Високоразвитите са надживели тези неща, те не са тръгнали с вечния огън да поробяват. Ние, когато си променим логиката, ще сме готови да ги приемем.

– Кога ще сме готови и кога учените от вашите кръгове смятат, че това ще стане?
– По-миналата година в Санкт Петербург имаше научна конференция в института по радиоастрономия. И там беше съобщено, че

до 15 години ще имаме контакт

Учени непрекъснато се съвещават по света по тази тема. Имаме възможността да гледаме само 5% от Вселената, не знаем върху другите 95% какво се случва. Аз се занимавам с черни дупки и неутронни звезди. Когато за първи път се изстреляха телескопи преди години, видяхме в рентгенов диапазон звездите, и се оказа, че Вселената е коренно различна от това, което виждаме от Земята… В момента, в който решим да отворим мирогледа си, ще разберем, че всичко е коренно различно.

– Защо не виждаме нещата от всички страни и сега?
– Според мен дълго време някой ни е хипнотизирал да не виждаме някои неща. Нашият мозък има около 500 милиарда неврона и поемаме толкова бита информация, но всъщност ние използваме само 10-15 хиляди. Защо не ползваме останалата част? – Нещо ни е превъртяно вътре! Чипът ни е временно изключен. Ето, например, моето куче, още докато съм зад ъгъла, се радва и знае, че идвам. Животните усещат, те имат нещо, което при нас е изключено. Котките, например, имат шесто чувство. При тях е запазено, защото е ценно за оцеляването им. А на нас тази опция ни е изключена. Има неща, които не знаем. Трябва да си го кажем.

– Вие дълго се занимавахте с житните кръгове – какво ново при тях? Разчетохте ли пиктограмите?
– На конференцията във Флоренция стигнахме до извода, че тези кръгове не са за нас. Самите извънземни си контактуват чрез тези пиктограми. Наблюдаваме ги от над 30 години и те стават все по-сложни, но досега не ни е даден код за разчитане. Освен това човек е висок 1,80 – 2 м. Той от тази си височина не може да види конструкциите върху полетата, те трябва да се гледат от другаде – т.е. разчетени са за форми на разум, които хвърчат отгоре, защото човек от нашата височина вижда само едно утъпкано поле. Неотдавна получих пиктограми, които са в Алпите, върху снега. За мен това беше шокиращо, защото се намират на такава височина, че нищо не може да се качи там и да ги създаде.

– Много хора бъркат китайските фенери с НЛО – как да ги различават хората?
– Тази тема бе дискутирана на конференцията във Ватикана. Имайте предвид, че фенерът не може да прави резки маневри – само се носи по въздуха от вятъра. А НЛО са обекти, които летят с голяма скорост и сменят курса си.

– Погледът ви в последно време е отправен към Родопите. Имате своя версия за Перперикон…
– Това, което ме шокира, е, че там, където хилядолетия наред хората са се прекланяли, те не са били с такава развинтена фантазия като сега, и явно са видели нещо там, за да направят мястото светилище. Те са считали всяко нещо за божество. Преди 10 000 години човек е рисувал и обожествявал това, което вижда, и когато не може да си го обясни, е божество. Нещо е имало там!…

Едно интервю на Диана МИЛЕВА