Какво казва погледът

1
Добави коментар
region.burgas
region.burgas

Една древна мъдрост гласи, че човек трябва да гледа събеседника си в очите, за да му покаже своето уважение и искреност. Погледът е ключ към мислите на всеки един от нас. Той играе важна роля както при бизнес преговори, така и при любовно ухажване.

ДЕЛОВИ: Когато говорите с някого по работа си представете, че на лицето му е нарисуван триъгълник. Ако съсредоточите вниманието си вътре в зоната, която той образува , означава, че се отнасяте сериозно към темата и проблемите, които обсъждате. Човекът срещу вас ще ви приеме за надеждни и отговорни партньори.
Ако погледът ви не слиза по-надолу от нивото на очите на събеседника ви, ще можете да държите под контрол хода на разговора.

НЕФОРМАЛЕН: Когато погледът на събеседника слиза под нивото на очите му, между двамата възниква приятелска атмосфера. Експертите обясняват, че триъгълната зона е налице, но вие съсредоточавате поглед в най- долната част на триъгълника.

ИЗКЪСО: Така гледат хората, които или ви харесват, или са настроени враждебно. Ако освен косия поглед човекът повдига и вежди, или се усмихва, това е сигнал за ухажване.
И обратно- ако заедно с косия поглед получавате и намръщени вежди, или отпуснати ъгълчета на устата, значи човекът срещу вас е настроен критично и дори враждебно.

ИНТИМНО: Погледът е дълбоко впит в очите ви, ако си представите триъгълника- той е съсредоточен в широката основа. При мъжете се допускат и интерпретации – погледът може да се спуща и към брадичката и да се връща пак към очите.
При жените интимният поглед не се колебае с бягство по други части на лицето, а е съсредоточен единствено и само в очите.