Щастливият Вавринка: Хубаво ще е да има швейцарски финал

13
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

За първи път в кариерата си Станислас Вавринка достигна до финал на турнир от Големия шлем. Това се случи, след като поставеният под номер 8 в основната схема швейцарец надделя с 6:3, 6:7(1), 7:6(3), 7:6(4) срещу 7-ия в схемата Томаш Бердих (Чехия) на 1/2-финалите на Откритото първенство на Австралия. В неделния финал Вавринка ще се изправи срещу победителя от утрешния мач между световния номер 1 Рафаел Надал (Испания) и рекордьора по титли от Големия шлем Роджър Федерер (Швейцария).

„Треньорите ми Магнус Норман и Северин Люти ми помагат много. Сега съм много щастлив, че най-сетне съм на финал. С помощта на Магнус миналата година достигнах до 1/2-финал на US Open. Всеки ден работим на тренировките и се стремим към това. Както те, така и аз искаме да напредвам и да не спирам да се боря“, заяви в интервюто на корта Вавринка.

На въпрос какъв е бил ключът към успеха срещу Бердих и какво мисли за трите изиграни тайбрека в двубоя 28-годишният швейцарец заяви: „Мисля, че играх агресивно, това беше ключът към успеха. Трябваше да взема контрол в разиграванията, сервирах добре. Целта ми беше да играя агресивно, тъй като Томаш е труден противник. Мисля, че се справих“, допълни Вавринка.

Темата за евентуалния изцяло швейцарски финал също не бе подмината. „Би било хубаво да има швейцарски финал. Роджър е най-добрият тенисист за всички времена. Видяхме се снощи и той каза, че се радва, че има компанията на друг швейцарец на 1/2-финалите. Имам два дни почивка преди мача в неделя и планирам утре да гледам двубоя между Рафа и Федерер“, допълни Вавринка.

Попитан дали дъщеря му следи извявите му в Мелбърн, тенисистът заяви: „Тя със сигурност няма да се зарадва, защото щях да се прибера по-рано, ако бях загубил. Сега ще трябва да остана далеч от нея още няколко дни“, завърши Вавринка.