Night Flower: Ето кой е поръчал Константин Димитров-Самоковеца

1
Добави коментар

Източник

По-малко от 24 часа преди разстрела на Самоковеца в Амстердам, Красимир Маринов – Малкия Маргин, посреща Йосиф Йосифов – Йоско на летище София. Именно сливенският подземен бос е подозиран за организатор на покушението. Самоковеца е убит от Ервин Врекер, кжойто стиска под дрехата си пистолета и пред около минута провежда кратки разговори по телефона с Васил Качиков – Дългия. В последните седмици Йоско, Дългия и Врекер са спали в тайна квартира край площад „Дам“, държана от друг българин – Светослав Митев – Сокачката, много близък на Йосифов .

„Огромен брой следи, специални разузнавателни средства и оперативан информация водеха до заключението, че поръчката за убийството идва от върховете на СИК, и по специално от братята Маргини“, категорични са криминалисти.

Тайна полицайка, която се занимава с проследяване на мафиотите у нас и работи в една от най-секретните дирекции на МВР – “Външно наблюдение”, е засечена в тайни контакти с албански дипломати, пише „24 часа“. Такава информация получават в отдел “Балкани” на контраразузнаването в началото на 2000 г.Оперативните данни са притеснителни и се преценява да се възложат за проверка на икономическото направление на НСС.

Дни след като съдия подписва искане за подслушване, дългогодишни контраразузнавачи направо остават като “гръмнати”, след като от проверката на контактите изскачат не връзки с чужди шпиони, а много близки семейни отношения на служителката и съпруга, бивш антимафиот, с тогавашния контрабандист №1 в България Константин Димитров-Самоковеца.