Кокосовото масло – природното чудо

12
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Кокосовото масло е едно от чудесата на природата. То е суперхрана, която си заслужава да включвате в ежедневния си хранителен режим заради изключителните му качества!

Ако искате да бъдете здрави, да се възползвате от лечебните му свойства и да опазите фигурата си от наситените хидрогенирани мазнини – направете всичко възможно да го имате в дома си!

Ето няколко причини да го направите!

Кокосовото масло осигурява безопасни и питателни готвени храни!

Когато избирате мазнина за готвене, внимавайте тя да е устойчива на висока температура! Това е от особено значение. Почти всички полиненаситени растителни масла са неустойчиви при готвене, което се отразява на здравето ви.

Такива са соевото, царевичното, слънчогледовото, рапичното олио. За разлика от тях структурата на кокосовото масло се поврежда трудно при високи градуси, което го прави особено подходящо при готвене.

Кокосовото масло ускорява метаболизма!

То съдържа особена форма наситени мазнини, известни като средноверижни триглицериди, които не се съдържат в останалите растителни масла и осигуряват голямо количество енергия за организма през целия ден.

Консумирането на храни, съдържащи средноверижни триглицериди многократно ускорява метаболизма и способства за асимилиране на свободните радикали. Това прави телата ни по-устойчиви на болестотворни микроорганизми.

Кокосовото масло може да се използва като естествен слънцезащитен лосион

Общото мнение е, че слънчевата светлина влияе пагубно на кожата и причинява рак. Последните изследвания сочат, че всъщност статистически най-много разболели се от меланом са офис служители, които рядко се излагат на слънчеви лъчи.

За да предпазите кожата си по природен и полезен начин, използвайте кокосово масло, вместо наситените с вредни съставки и многобройни химически съединени я фабрични лосиони. То ще помогне на естествения ви загар да заблести, а тялото ви ще абсорбира множеството полезни съставки чрез кожата.

Кокосовото масло повишава имунитета

Кокосовото масло атакува бактериите и действа като естествен антибиотик, подобно на чесъна. Ако сте от хората, търсещи алтернативни начини за лечение и природосъобразен начин на живот, то определено трябва да се възползвате от предимствата на тази магическа съставка. Тя би могла да служи също като средство за заздравяване на зъбния емайл.

Лекари изследователи са констатирали полезното влияние на кокосовото масло при болестта на Алцхаймер, както и при сърдечносъдови заболявания и такива, свързани с възпалителни процеси.