Intellectual Property Planet: Елементи от знамето на ЕС не могат да бъдат търговска марка - Elements of the EU flag cannot be...

Intellectual Property Planet: Елементи от знамето на ЕС не могат да бъдат търговска марка - Elements of the EU flag cannot be...

Marques Class 46 съобщава за поредния опит за регистрация на марка включваща елементи от знамето на ЕС, този път в Португалия.

През 2008 година Патентното ведомство на Португалия отказва да регистрира следната марка:

 Основанието за отказа е забраната за използване на елементи на правителствени и неправителствени организации, като търговски марки.

Решението е обжалвано.

Съдът отхвърля жалбата и потвърждава решението. Макар въпросната марка да се състой от 10 звезди ( знамето на ЕС съдържа 12 звезди), начина на представяне на марката предполага, че останалите две звезди са скрити от словната част на марката. Според съда, цялостно марката може да бъде възприета от потребителите, като знак на ЕС или такъв асоцииращ с ЕС.

English version

Marques Class 46 has reported about another attempt for registration of a trademark which includes elements of the EU flag , this time in Portugal.  

 In 2008, the Patent Office of Portugal refused to...
Прочети цялата публикация

Коментари

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност