Сега е перфектното време за татуировка видяна 4385 коментари 2

12
Добави коментар
KameliaNew
KameliaNew

Изберете татуировка

Татуирането е за цял живот, затова изберете татуировка, която отговаря на вашата индивидуалност! Не се влияйте от модата. Не взимайте решение под влиянието на алкохол, наркотици или на приятели. Информирайте се повече за татуирането, преди да се решите на тази важна стъпка.

Четете още: Фен си татуира Шерил (снимки)

Определете мястото за татуиране

Различните места по тялото са с различна чувствителност. Изберете по-безболезнено място. Помислете и за кариерата си: когато започнете работа и вашият шеф види татуировката как ще реагира – ръцете, лицето и врата се виждат от всички, така че ако се татуирате там, изберете по-стандартна картинка.

Изберете студиото за татуиране

Доверете се само на специалисти. Проверете дали приборите за татуиране са стерилни. Здравето ви е по-важно от красотата! Питайте за всичко, свързано с хигиената на оператора, дали е прясно мастилото, иглата дали е дезинфекцирана и т.н.

Четете още: Грахич с татуировка като на Риана

Не забравяйте, че съществува риск за здравето

За съжаление при тази операция можете да се заразите с хепатит В, С, вирусът на СПИН и други кожни инфекции. За да се предпазите от хепатит В се ваксинирайте, за другите зарази няма гаранция. Не пийте алкохол преди татуиране, защото раната ще зарасне по-трудно.

Не мислете за болката

При различните хора болката е различна. Най-болезнени са гениталиите. Гърдите, гърба, ръцете и краката са доста чувствителни. Врата, подмишниците, около слабините и главата – също. С различна чувствителност са областите на ръцете (отгоре и отдолу), прасците, плешките, външната част на бедрото и задника. На тези места най-често се правят татуировки.

Четете още: Звезди с еднакви татуировки

Бъдете грижливи след татуирането

Не сваляйте превръзката поне два часа. След това измийте мястото със сапун и топла вода и изплакнете със студена вода. Повече не я мокрете. Не я трийте с кърпата след миене, а само подсушете мястото. Внимавайте да не я пръснете с дезодорант.
За 7-10 дни татуираното място заздравява. През това време може да се мажете с витамин А и D или с цинкова паста 3-4 пъти на ден.
След известно време татуираното място ще започне да се бели. Не се чешете, защото ще избледнее. Освен това носете меки дрехи, за да не дразните кожата. Докато не зарасне напълно татуировката, в никакъв случай не ходете на плаж. След това винаги я мажете с крем с висок UV фактор.