Антоанета Шишманова: Последната жена на Чочо Владовски е виновна за смъртта на майка му!

12
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

В предишен брой на “ШОУ” излезе материал за задкулисни битки за апартамента на покойния Чочо Владовски.

Жилището си оспорвали последната изгора на певеца, която му родила син – Светозара, и братът на музиканта – Трошан, който от много години живее в САЩ. Трошан Владовски имал намерение след пенсионирането си да се върне в България и да се установи да живее в семейното жилище, но след смъртта на Чочо 120-те квадрата в кв. “Лозенец” били завзети от новозагорчанката Светозара, с която той не е имал официален брак. Бившият на Лили Иванова наследил този апартамент от родителите си – покойните Антоанета и Христо, които не се надявали Трошан да се върне един ден в България.

Близки до семейството набеждават в далавера и кръщелницата на покойната майка на братята Владовски – преводачката Антоанета Шишманова, която е съпруга на Тео от „Тоника”. Потърсихме мнението на самата Антоанета, свързахме се и с бившата съпруга на Трошан Владовски – Сия Бинчева, както и със самия Трошан.

„Разполагам с документ, лично подписан от Светозара, че тя никога няма да поиска да вземе целия апартамент, а ще предостави половината на Трошан. Тъй като й вярвахме, за съжаление, не заверихме този документ пред нотариус, но аз го пазя.

Междувпрочем, първия инсулт леля Тонче получи, след като Светозара се отрече от този документ. Именно тогава леля изпадна в шок. И втория инсулт получи по вина на Светозара, когато тази жена чрез адвокатите си изпрати искане да получи всички движими семейни вещи от дома на семейство Владовски. Вещи, които нямаше моралното право да притежава! Тази жена стигна дотам, че пожела да получи спалнята, закупена от бившата жена на Чочо – Даниела!!! Поиска картините, рисувани от брата на леля Тонче! Поиска дори една шевна машина, която беше реликва за възрастната жена – баща й я подарява на майка й по случай раждането на леля Тонче през 1924 г.! Това беше жестока наглост, която доведе до втория й инсулт!

Преди третия инсулт Светозара уж се съгласи апартаментът да бъде продаден и сумата от него – разделена на две. Леля Тонче малко се поуспокои и дори взе да прави планове как с парите ще купи една боксониера, за да имало къде да отсяда Троши, когато си идва в България. През лятото на 2011-а се намери и купувач, готов да даде за апартамента 160 000 евро. И изведнъж Светозара каза, че нямало да продава! Леля Тонче така се разстрои, че получи инсулт №3. Този инсулт беше и последен –

той я вкара в гроба

Светозара е пряко виновна за смъртта на леля Тонче! Приживе тя изпита и преживя жестоки разочарования от тази жена.

Година след смъртта на Чочо, на 10 декември 2006-а, леля Тонче ме помоли да я заведа с такси до дома на Светозара, където тя живееше с родителите си и детето, за да види малкия Христо и да им предаде един куфар със сценичните дрехи на Чочко. Тогава Светозара ни изгони и каза, че оттук-нататък ще контактуваме с нея само чрез нейните адвокати. Беше страшно да гледам как леля Тонче – тази възрастна и много болна жена, се молеше през сълзи на тази невероятно лоша жена да не я гони и да й позволи да види внука си!… Нищо от това обаче не трогна Светозара – тя буквално ни изхвърли и повече не разреши на леля Тонче да види малкия Христо. Светозара, тази алчна особа, се постара да унищожи майката на Чочо и Троши, като я подложи на жесток психически тормоз. Зная всичко това, защото цял живот съм била близка с цялото семейство Владовски. Аз се грижих за леля Тонче до последния й миг. Пазарувах й, каквото можех да отделя от личните си средства. Подчертавам, с мои пари се грижех за нея. Обаждах й се всеки ден по телефона. Съпругата на Николай Хайтов, близка приятелка на леля Тонче, може да го потвърди.

А относно това как съм “присвоила” спестяванията й, нека Сия и Трошан ви отговорят на тази гнусна лъжа. Водят се дела и всичко ще бъде доказано. Истината е, че една напълно чужда жена отне наследството на Троши. Не е вярно, че той бил успял “да си върне 7-те квадрата от звукозаписното студио на брат си”.

А що се отнася до малкия Христо, Троши никога не е и споменавал да осиновява детето на брат си. Това са пълни глупости от устата на един нещастник на име Дафин, който най-вероятно е бил източникът на цялата тази информация. Трошан плащаше на тоя Дафин, за да помага на майка му, а не да прави сплетни и да лъже! Леля Тонче никога не е била в старчески дом! След третия инсулт аз я настаних в хоспис. Тя вече беше почнала да говори трудно, изпадна в кома и два месеца по-късно, на 2 август 2011-а, почина.

Че Трошан е губещ от цялата история, е факт. Светозара иска да му отнеме човешкото и конституционно право на наследник на собствените му родители! Ако се върне в София, Троши наистина няма къде да живее. Светозара дава целия апартамент под наем и получава всеки месец пари, които прибира за себе си. По същия начин дава под наем и бившото студио на Чочо и Лили. Трошан Владовски, първородният син в семейството, загуби бащиния си дом, който му беше отнет от жена, която даже не беше законна съпруга на брат му!…

Каква подлост е да се изсипят толкова лъжи! Глупости и лъжи са и думите по адрес на Сия и Троши! Те двамата никога не са имали в Америка “верига от хранителни магазини” и Сия не „заряза” Троши, за да се омъжи за американеца – между развода и повторната й женитба има поне едно 15 години. По същия начин се говорят неверни неща и за Чочо и бившата му жена Даниела. Те двамата много се обичаха, но докато Чочо беше в Америка на гости на Троши и Сия, баща му – чичо Христо, видял една сутрин как

проф. Генчо Начев чакал Даниела в колата си и реши, че те са любовници

Нещо повече – беше убеден в това! Казал на Чочо, че тя му е изневерила, докато го няма, и той я натири.

Злобно обсъждат и отношенията на Чочо с Лили Иванова. Ще ви кажа следното: нито Чочко, нито Лили са хора, които да се хванат заедно просто ей-така. Те имаха нормална и много сладка връзка няколко години. Бяха прекрасен творческо-музикален-артистичен-певчески тандем и уникална двойка! Лили никога не е записвала “на далавера” при Чочо, защото те заедно държаха студиото на ул. “Капитан Андреев” №7 и бяха щастливи да работят там с маестро Александър Кипров и с великия Дени Драганов. Дени беше инвестирал техника при Чочко и после просто си я взе, така че никой нищо не е „заграбвал”.

И накрая да ви кажа нещо много важно: няма как роднини да „кършат ръце за Трошан”, защото такива роднини няма. Логиката на живота опровергава тези злобари и подлеци. Ако аз бях човекът, който е „ограбил” майка му, днес нямаше да пазим топлите си отношения с Трошан. Винаги съм била душевно близка с цялото семейство, била съм част от това семейство! Скърбя за съдбата на всеки от тях!”, заяви Антоанета Шишманова.

Сия Бинчева : Какъв срам! Каква алчност!

• Целта на Светозара беше краят на мама Тони, която жадуваше да види единствения си внук, а тя й пращаше … адвокатите си!
• Чочко щеше да предпочете да умре отново само ако беше видял как Светозара се държи с неговата майка!

„С Трошан Владовски бяхме женени 15 години и имаме 27-годишна прекрасна дъщеря. Въпреки че сме разделени, ние с него останахме добри приятели и аз винаги съм се чувствала част от семейство Владовски. Докато бяхме женени с Трошан, аз никога не съм му изневерявала. Не съм го и „зарязвала” заради милионер! Сегашният ми съпруг не е милионер, а обикновен човек. Останах потресена от невероятните лъжи и неправдоподобни истории, които се говорят по наш адрес в България! Чудя се кой е този, който петни фамилията Владовски?!…

Останах близка с цялото семейство даже и след развода ми с Троши. Винаги съм ги уважавала и ги посещавах, когато ходех в България, както и Троши се срещаше с моето семейство, когато е бил там. Запозната съм с всички факти около Чочко, Даниела, Лили Иванова, Светозара, студиото на Чочко, инструментите, апартамента, пианото, и … “осиновяването” на малкия Христо. Това за осиновяването е най-нелепото нещо, което съм чувала!

Никога никой не е и помислял за осиновяване на това дете!

Последният път, когато някой от нас видя малкия Христо, беше като се събрахме за рождения ден на Троши в София. И аз, и нашата дъщеря Лия – всички бяхме там. За нас това дете е детето на Чочо. Аз бях близка с Чочко и много го обичах. Когато дойде да ни посети в Америка, ние с Троши все още бяхме семейство, както и Чочо с Даниела. Все още не мога да повярвам, че той си отиде толкова млад!…

До последния ден на мама Тони поддържах постоянна връзка с нея. Дори след развода ни с Троши, продължих да я наричам „мама Тони”. Тя беше една прекрасна съпруга и майка и помагаше на много хора. За съжаление, в последните й дни много от тези хора не бяха при нея, за да й помагат, когато тя имаше нужда от тях. Единственият човек, който остана верен до последния й дъх и без когото мама Тони нямаше да оцелее в този дълъг период на огорчения и болести, беше нейната кръщелница Антоанета Шишманова. След като мама Тони загуби Чочко и татко Христо, остана много самотна и се поболя. Троши я посети в България няколко пъти, но не можеше да остане там, защото си има отговорности в Америка. Обаждаше ми се от София много притеснен, че трябва да я остави сама. Единственият човек, който беше най-близък до семейството и на когото можеше да се довери, беше Антоанета.

Преди да си замине за Америка, Троши отвори банкова сметка на нейно име, за да се грижи за майка му ежедневно, но истината е, че в тази сметка сложи много малко негови пари – Троши точно тогава нямаше работа. Въпреки това тя нито за ден не е оставила на мама Тони да й липсва нещо. Антоанета толкова искаше да е чиста пред съвестта си, че ми изпрати (също и на Троши) подробна сметка как изплаща сметките до последната стотинка, без някой от нас да й е искал това. Докато свекърва ми можеше да говори и беше в съзнание, тя не пропускаше да се похвали от грижите за нея. Милата мама Тони – тя си нямаше никой друг наоколо!… А Светозара се интересуваше само как да вземе апартамента и й създаваше тревоги, заради които се стигна до трите инсулта.

Разбира се, целта на Светозара беше да види края на мама Тони и да се настани в апартамента, за който тя няма никаква заслуга. Ако тя беше един нормален човек и искрено беше загрижена за благополучието на мама Тони и й помагаше, никога нямаше да остане невъзнаградена. Сигурна съм, че щеше да получи с благословия това, което й се полага като майка на единствения наследник на Чочко, въпреки че нямаше брак с него. Но Светозара никога не прояви поне малко топлота! Мама Тони жадуваше да види единствения си внук – сина на Чочко, и да бъде с него, а Светозара й пращаше… адвокатите си.

Интересуваше се единствено да вземе колкото се може повече

въпреки че тези неща не й принадлежаха. Знам, че Чочко щеше да предпочете да умре отново, само ако беше видял как Светозара се държи след смъртта му с неговата майка! Какъв срам! Каква алчност! Нямам думи!…”, заяви бившата жена на Трошан Владовски – Сия от „Тоника”.

Трошан Владовски: Ще си взема всичко, което ми принадлежи по закон!

„Както знаете, от години живея в Такома, щата

Вашингтон в Щатите. За пръв път чух, че “живея с украинско семейство” . Може да кажете на тоя, който го твърди, да ми даде адреса им!.. Аз война не водя с никого, просто моите родители и Чочко направиха грешка с имотите, но всичко ще се разреши по легален начин – това, което ми се полага по закон, аз ще си го взема. Два дни след погребението на брат въпросната „дама“ на Чочко подписа официален документ, че ще разделим всичко с малкия наследник 50/50 и няма да има никакви проблеми. Не се минаха и два дена и тя получи “амнезия”. Не Тони, а Светозара взе половината от последните спестявания на майка ми, която пазеше 2000 лв. за погребението на баща ми. Именно Светозара започна тази война много скоро след смъртта на брат ми, грубо и безапелационно. Когато Тони се зае да гледа майка, аз отворих банкова сметка с малко пари – колкото имах, защото бях без работа тогава. Тони винаги ми се отчиташе за разходите. Що се отнася до студиото на Чочко – аз му изпратих някои неща, но повечето от оборудването беше закупено от брат ми и Лили и когато се разделиха, той го откупи от нея”.

Подготви: Еми МАРИЯНСКА