Любопитните новини, които ще ви изумят | Teenproblem.net

12
Добави коментар
malkata_rusalka
malkata_rusalka

Средно едно добре износено бебе тежи около 3-3.5 килограма. Някои новородени са по-леки, а други по-тежки. Преди броени дни по естествен път се роди едно доста едричко момченце. Юнакът тежи 5.760 кг. и е „медицинско чудо“ според лекарите, съобщи ДПА.

 

Въпреки че това не е най-тежкото бебе, което се е раждало някога /рекордът се държи от 7.6-килограмов юнак, роден през 2005 година в Бразилия/, то е значително по-тежко от средното за страната, което е 3.5 килограма. Джон е с ръст 58 сантиметра при средна дължина за германските бебета от 50 сантиметра.

 

Според лекарите Джон е „медицинско чудо“, защото анатомията на жената не позволява раждането на такова едро бебе по естествен път. Майката има съвсем нормално телосложение, но има и опит с раждането. Някои от предишните й пет деца също са били необичайно едри.

 

Снимка: Dreamstime

 

Както се вижда някои хора определено са родени с късмет. 16-годишната Макензи Уетингтън е една от тях. Тийнейджърката оживя по чудо, след като парашутът й не се отвори и падна от висока 900 метра, съобщава ИТАР-ТАСС. Девойката е с наранявания на черния дроб и многобройни счупвани на костите – счупена лопатка на рамото, счупени бедра, счупен таз и лумбален прешлен, но въпреки това е жива и животът й е извън опасност.

 

Инцидентът станал миналата седмица в гр. Чикаша, Оклахома. Макензи от години мечтаела да скочи с парашут и най-накрая родителите й й разрешили. Преди нея даже скочил баща й. В най-скоро време се очаква момичето да бъде изписано от реанимация, където се намира в момента. Според лекарите след няколко седмици Макензи ще се е възстановила от инцидента.

 

Тийнейджърката преминала успешно многочасовия инструктаж, но, за съжаление, когато скочила и дошъл моментът да отвори парашута си, той заял. Макензи паднала на земята и… оживяла.

Снимка: Dreamstime

 

И докато някои оцеляват по чудо, други оцеляват, благодарение на близките си, но не оценяват техния жест. Жена поиска обратно бъбрека си, който дарила на своя съпруг, след като го хванала в изневяра, съобщи агенция ЮПИ.

 

През 2007 година 41-годишната Саманта Ламб се омъжила за 45-годишния Анди. Малко след тяхната сватба мъжът се разболяла и имал спешна нужда от трансплантация на бъбрек. Съпругата му предложила своя, двамата били съвместими и интервенцията била извършена от екип специалисти.

 

Когато Анди се възстановил от операцията, той забравил, че е бил на крачка от смъртта и че дължи живота си на своята съпруга. И започнал да й изневерява и то не с кого да е, а с нейната най-добра приятелка. Жената обаче не издържала на напрежението да има връзка с Анди и да лъже в очите приятелката си и й признала всичко. Саманта веднага поискала развод. Жената била разочарована от наглостта на съпруга си и поискала бъбрека си обратно. Тя иска да го дари на някой, който го заслужава повече.