Единичен индукционен котлон за вграждане IK 20, 2,0kW

1
Добави коментар
dodo-kids
dodo-kids

Индукционен котлон IK 20, 2,0kW

Принцип на работа:

Индукционните котлони, за разлика от останалите котлони загряват директно съда за приготвяне на храната, без да имат нагряващ елемент.

Това се получава чрез силен високочестотен електромагнит, който създава електромагнитно поле и чрез индукция загрява съда.

Топлината генерирана в съда се предава на съдържанието му.

Нищо извън съда не е засегнато от магнитното поле – в момента, в който съдът се свали от котлона или той бъде изключен, нагряването спира.

За готвене с тези котлони са необходими железни или стоманени тенджери и тигани, изключват се керамични, стъклени или алуминиеви съдове.

 

Предимства

* Енергийна ефективност – Индукционните котлони са значително по-икономични от другите електрически котлони. Енергията, която изразходват е малко по-малко от нормалните плочи, но освен това тя се изразходва до два пъти по-ефикасно. Това се дължи на факта, че се загрява директно съда, а не загряващ елемент, който чрез топлообмен (при който има загуби) да предава топлина на съда. Като цяло индукционните котлони са около два пъти по-икономични от останалите електрически котлони.
* Контрол – Загряването става веднага след включване на котлона и поставяне на съда – подобно на газовите котлони не се налага да се изчаква загряване на загряващ елемент. Също така промените в силата стават веднага след като завъртите копчето.
* Безопасност – Самият котлон е студен и дори на най-голяма мощност не се затопля. Това означава, че вие (а и малчуганите около вас) няма как да се изгорите на котлона. Внимание – съдът с храната е топъл!
* Комфорт – Тъй като не се губи енергия за самото затопляне на съда, вашата кухня като цяло ще бъде по-хладна отколкото със стандартните електрически или газови котлони.
* Чистота – Тъй като самият котлон не се загрява, няма как нещо да капне, да загори и мирише и след това да се налага дълго търкане докато се изчисти.
* Бързина – 500мл. кипва за 1 мин.

Може да бъде вграден в плот или използван самостоятелно върху плота.

Олекотена конструкция от пластмаса.

Повърхност за готвене: стъкло

Дигитален дисплей

Таймер

10-степенно регулиране на мощността от 1100 до 2000 W

10-степенно регулиране на температурата от 60 °C до 240 °C

Електронна защита от прегряване.

Изходяща мощност: 2,0 kW / 230 V
Размери: Ш 285 x Д 340 x В 64 mm
Тегло: 2,5 kg

2 години гаранция и сервизно обслужване от Пан Сервиз ООД в цялата страна!