Димитър Иванов пред БЛИЦ: Бойко Драганов беше канцлерът на „Мултигруп“

1
Добави коментар
tedy79
tedy79

Бойко Драганов беше канцлерът на „Мултигруп“, човекът, който въртеше къщата. Това каза пред БЛИЦ бившият вицепрезидент на компанията и последен шеф на 6-о управление на ДС Димитър Иванов по повод кончината на колегата си. „Бойко го знаем от 70-те години, работеше в БОДК (б.р.-Бюро за обслужване на дипломачитеския корпус), заедно с Илия Павлов. Той е един от първите служители в „Мултигруп“ и беше много близък сътрудник на президента“, разказа Иванов.

Двамата с убития президент на „Мултигруп“ били заедно в Комитета по култура, в отдела за БГ Видео и в организационния комитет за „Аполония“. „Когато и с мое присъствие създадохме компанията, Бойко стана главен секретар и отговаряше за администрацията, за секретариата за логистиката. Отговаряше за реда, условията и беше петата фигура във фирмата след президента и след нас, тримата вицепрезиденти – аз, Радослав Ненов и Кольо Вълканов. Работили сме много добре заедно“, разказа Димитър Иванов.

След смъртта на Илия Павлов Драганов останал в хазартния бизнес и въртял казина в Бургас. С бившите си колеги от компанията се видели на сбирка на мениджмънта през ноември. „Беше във форма“, разказа Иванов. Той допълва, че Бойко не е бил конфликтна фигура, а напротив, още от БОДК се научил да работи с хора. „Беше гъвкав и компромисен, един добър протоколен деец“, спомня си бившият вицепрезидент.

По първоначална информация тялото на починалия Бойко Драганов ще бъде погребано в гробищата в Бояна.

Диана МИЛЕВА, БЛИЦ