Защо да ги съхраните – Афродита

2
Добави коментар

Характеристиките на стволовите клетки от пъпната връв ги правят способни да “лекуват”.

Способността на тези клетки да се възобновяват постоянно, позволява употребата им при лечение на сериозни заболявания. В случай на левкемия или друга форма на рак, клетките на организма, които са унищожени от химиотерапията или лъчетерапията трябва да се отстранят. Стволовите клетки от пъпната връв се трансплантират на болния и създават отново функционираща кръвоносна система.

Кого засяга съхраняването на стволови клетки от пъпната връв ? 

 

Всички бъдещи родители. Информирайте се за възможностите, ползите и предимствата от съхранението на стволови клетки от пъпно-плацентната кръв. Удобният момент за събирането на тези клетки е точно определен, тъй като това може да стане само непосредствено след раждането,  веднъж в живота на човек. Препоръчва се съхранението на стволови клетки в случаите, при които в семейството има роднини, които страдат или са страдали от левкемия, анемия, имунни и други заболявания. Защо трябва да съхраним стволови клетки ?

 

    – Защото тези клетки имат висока тъканна съвместимост с роднините и веднага могат да се използват за лечение на

      член от семейството.

    – Защото в случай, че заболяването се прояви в бъдеще при самото дете или при друг член от семейството. 

 

Независимо от съществуването или не на сериозно заболяване, съхраняването на стволови клетки се препоръчва за всяко дете, защото в бъдеще стволовите клетки ще имат нови приложения, а това осигурява по-голяма сигурност за живота и здравето не само на детето, но и на неговото семейство. 

 

Как могат да се използват стволовите клетки днес при лечението на заболявания?

 

Способността на стволовите клетки да образуват клетки от човешкия организъм им позволява да се използват успешно за лечение на повече от 60 сериозни заболявания, като например остри и хронични левкемии, ß-таласемия, анемия на Fanconi, клетъчна анемия, тежка апластична анемия, болест на Hodgkin’s, лимфома Hodgkin’s, множествена склероза, рак на тестисите и яйчниците, рак на гърдата, тежка комбинирана имунна недостатъчност (SCID), неврологични заболявания. Трябва да се разбере, че употребата на стволови клетки от пъпната връв за лечение на тези заболявания не е в етап на клинични изпитания, а реална алтернатива за лечение.