Природни методи на лечение на различни заболявания

12
Добави коментар
Vasil1979
Vasil1979

Хората от векове използват природните начини за лекуване. От както свят светува човечеството се възползва от натуралните средства за облекчаване на страданията, и в това няма нищо лошо. Ако ви е омръзнало да се тъпчете за най-малкото нещо с химически лекарства, които освен оздравителните си съставки, са пълни и с такива, които предизвикват странични действия и допълнителни проблеми, можете да се запознаете с някои домашни натурални начини за лечение.

При тези природни лекове странични ефекти няма и по този начин облекчавате заболяването като не вредите на останалите системи на организма си.

Грижа против стареене на кожата

Кокосово мляко – помага за подобряване блясъка на кожата. Суровото кокосово мляко може да се прилага директно върху кожата на лицето.

Маска от авокадо – то съдържа естествени масла, които възпират стареенето на кожата и я предпазват от изсушаване. Придават по-млад и стегнат вид на кожата. За да направите маска от авокадо е необходимо единствено да го намачкате до получаване на каша, която да нанесете върху кожата си.

Суров картоф – прост и ефективен метод срещу нежелано оцветяване и тъмни петна по кожата на лицето. Втривайте суровия картоф на местата, на които имате засилена пигментация.

Пчелен мед – той е много ефективен в борбата срещу образуването на фини линии около очите. Нанасяйте 3-4 пъти в седмицата около очите – това ще помогне те да изглеждат отпочинали и подмладени.

Алергии

Физиологичен разтвор – за да избегнете приемането на капки за нос, които само пресушават носната лигавица, соленият разтвор е чудесен начин да промиете секретите и да успокоите лигавицата. Смесете една чаена лъжичка сол в половин литър топла вода докато се разтвори напълно. Промийте всяка ноздра по отделно по 2 пъти на ден.

Ментов чай – страдащите от алергии от векове използват този метод. Ментата действа успокояващо на лигавиците на дихателните пътища, като има противовъзпалителен ефект, благодарение на антибактериалните си съставки.

Смесете 50 г сушена мента в 1л вода, оставете да ври за 5 минути. Можете да пиете от отварата, както и да правите инхалация с нея.

Пикантни храни – много хора тушират симптомите на алергични реакции с помощта на люти и пикантни храни. Подходящи са лютите чушки, чесънът, дижонската горчица, както и хрянът.

Астма

Кафе – кофеинът може да помогне за предотвратяване на астматичните пристъпи. Той притежава успокояващи бронхите ефекти и затова е препоръчително хората, страдащи от астматични пристъпи да приемат по 2-3 чаши кафе на ден, с изключение на децата.

Лук – той е с изразен противовъзпалителен ефект върху организма. Свойствата на лука намаляват стеснението на дихателните пътища и редуцират астматичните пристъпи.

Кисело мляко – съдържанието на витамин В12 в киселото мляко има успокояващо действие. Една чаша кисело мляко на ден внася в организма около 1,5 микрограма витамин В12, който въздейства върху симптомите на астматичните пристъпи.