Ние сме това, което ядем и мислим! – health.bg – Здравето от А до Я – Здрав дух – хранене, здравето,природа, околна,…

7
Добави коментар
boreca6
boreca6

Ние сме това, което ядем и мислим!

health.bg
13-07-2009

Размисли след инфаркта

Това е писмото на нашия читател К.Кирилов, на 47 години. В него няма открития, има загриженост от съвкупността общоизвестни, но неглижирани в лудия бяг на съвременния живот факти.

Предлагаме ви го и заради прозрението, което ни спохожда – за жалост след, а не преди болестта.

Не всички мислим еднакво. Не всички вярваме в Бог… Но всеки от нас иска да е здрав, щастлив, да не плаче, а да се смее…да са здрави децата ни, да сме успешни в живота си. Здраве е ключовата дума! Ако имаш здраве – имаш всичко…   На прекрасна планета трябваше да живеем, с чудна природа! Бистра, чиста вода и плодородни растения трябваше да поддържат здравето в телата ни… Но хората не последваха съветите на Бог, за съжаление и аз бях заблуден в дяволската въртележка около мен. Пари и власт са новите богове. Изгубихме си ума по тях. Появиха се нови технологии и идеи включително в най-важната за живота сфера – храненето.

Променихме принципа „ядем за да живеем“ с „живеем, за да ядем“! Така простата и чиста храна се замени със сложна, обработена в машини изкуствена храна. Чистата вода се замени от напитки с неясно съдържание. 

Лъскави опаковки, добра реклама – добра печалба! Храненето е удоволствие, а не необходимост.

На хората се предлагат неестествени храни, съдържащи убийствените съставки на наситените мазнини, изкуствени подсладители и химически овкусители… Маргарин, чипс, снакс, кола… се консумира навсякъде. 

В заведения за бързо хранене и луксозни ресторанти се предлагат храни с пикантен вкус, от продукти топлинно и машинно обработени по технологии, влияещи на вкуса – добре, но на здравето – не! Дори и в болниците –  хората със запушени артерии, високо кръвно, болни стомаси, сърца и черен дроб не осъзнават, че са сбъркали в храненето! Няма лошо!

Дойдоха нови скъпи технологии, НО за лечение на последиците от неправилното хранене… Животоспасяващи лекарства до гроб и скъпи операции! Увредения с „невинно“ хранене геном на човечеството е абониран вечно за системата на този дяволски бумеранг на унищожение.

Цигарите вредят не само с това, че се пушат! Този невинен наркотик е естествено вреден със своите съставки… но пръскан с хербициди, инсектициди и всякакви други химикали става като бойно отровно вещество и трови невинно и непушачите! Тютюнът се сее обикновено върху непригодни за друго земи, нерядко заразени с промишлени отпадъци и химикали.

В топлите дни се пие студена бира и газирани напитки – хубав бизнес! Охладено, тялото трябва да компенсира обърканата си програма…Голяма работа – нали ни е кеф! Фризери се продават и касовият апарат работи. Моля ви, спрете да мислите само за печалби и кеф! Газираните, сладки напитки увреждат стомаха и предизвикват диабет. Особено неясният им състав от химичеески подсладители ароматизатори и оцветители трови особено децата ни от малки.

Вафли, бонбони, бисквити съдържат изкуствени овкусители, стабилизатори и други химикали…Децата ядат масово сладко, но не мед и плодове, а продукти с химикали и наситени мазнини…Като се увреди стомахът, се уврежда целият организъм! Това, което ядем и пием, влияе на живота ни!

Алкохол и кафе се пие навсякъде. По-лошо е, че тати и мама го почват от ранни години пред децата и децата правят това, което виждат!   Бумерангът на злото се е интегрирал в духовната сфера. Телевизия , интернет, музика, филми, електронни игри, книги и публикации с кръв, извратен секс, насилие, лъжа! Бумерангът се връща – престъпност сред децата, насилие, омраза, страх, несигурност! Но какво да се прави, бизнес…

Но бумерангът лети обратно… природата се променя неудържимо. Отровите попадат и в хората с пари. И те ще страдат и техните деца ще боледуват. Променя се и генотипът. Цялата планета боледува. Променя се моралът.

За съжаление, завъртян в дяволския бумеранг, и аз не се хранех правилно и аз правех бизнес и пари… След инфаркта, който получих, искам да спра по някакъв начин бумеранга!Не желая да умират деца от диабет! Млади хора от инфаркти! – Ако някой от комерсиални цели разкри злоупотребите и измамите с млечни продукти… Бих искал да се разказва и за всичко това…Зная, че няма да затворя заводите за маргарин, заводите за цигари и кола…но ако хората се замислят – ще съм доволен!

бутони за социални мрежи