Тухли, итонг, изобетон, щурцове, коминни тела, зидария

2
Добави коментар
mchypothalamus
mchypothalamus

Зидария – строителни материали за зидане и тяхното приложение

Ако искате да построите своя дом, да ремонтирате старата си къща или сте професионалист и искате да намерите информация за съвременните практики при зидарията и зидането, то този сайт е за вас.

Ние ще ви запознаем с най-често използваните строителни материали за зидария, техните предимства и недостатъци. Тук ще намерите и голям брой полезни съвети за зидане и тенденции в строителството.

Направете поръчка за строителни материали, използвани в зидарията

Надявам се да сме Ви полезни с нашите статии! Ако сте избрали материалите за иззиждане на своя дом, посетете нашия електронен магазин. При закупуване на големи количества, консултантите ни ще се свържат с Вас със специална оферта. Ако имате допълнителни изисквания, може да използвате формата, която присъства на страницата на всеки продукт. След като направите поръчка, в зависимост от количествата и местоположението за доставка наш сътрудник ще Ви направи оферта за доставка. За други въпроси, чиито отговор не намирате в сайта нашите консултанти са насреща, за да ви помогнат! Получете професионална консултация и съвет, по най-удобния за Вас начин – Направи поръчка.

Полезни статии за видовете строителни материали, използвани в зидарията

Тук ще намерите и статии по видовете строителни материали за зидария, които се използват най-често в практиката:

Тухли – видове, размери и особености

Посочили сме различните видове и размери тухли, използвани в зидарската практиката. Наред с често срещаните и добре познати тухли четворки и тухли единички, представяме и добиващите все по-голяма популярност тухли Porotherm (Поротерм) ™. Ще научите защо е важен зидарския разтвор и какви видове се използват в практиката.

Газобетон (итонг) – приложение, предимства и недостатъци

Газобетонните блокове по-познати в практиката като итонг са удобен и лесен за работа материал, но трябва внимателно да се съобразите с всички негови предимства и недостатъци преди да го изберете. Подходящ за едни условия и неприложим за други, този материал се утвърди в практиката на много строители. Вижте и кои са най-често използваните лепила за газобетон.

 

Коминни тела и коминни системи – удобство и сигурност

Една често подценявана тема при изграждането на къща или обект. Ако не обърнете внимание навреме на тази част, може да загубите възможността да промените каквото и да било в бъдеще. Представили сме както различни коминни тела – керамични и бетонни, така и коммина система Шийдел ™.

Щурцове – предимства при използване на керамични щурцове

Един по-малко познат елемент при зидарията, който може да ви спести много усилия и време. Запознайте се с предимствата на керамичния щурц и намерете полезни съвети при работа с него.

Изобетон ™ – предимства и характеристики

Един нов материал при изграждането на преградни стени. Както при блокчетата итонг и тук трябва да прецените добре всички “за” и “против” при избора на изобетон като материал в изграждането на вашата къща или обект. Той е приложим само за неносещата външна и вътрешна зидария.