Най-добрите кулинарни дестинации в света – тема за Светът – Idi.bg

7
Добави коментар
tao
tao

За някои пътешественици опознаването на туристическите дестинации е свързано с посещение на местните забележителности. За други обаче, най-голямата атракция е местната кухня. Ако и вие сте от вторите, задължително планирайте посещение на градовете от нашия списък. Представяме ви най-добрите кулинарни дестинации в света.

Барселона

Едно от най-добрите места за похапване в Европа е Испания. Барселона пък е едно от най-добрите места за похапване в Испания. Според някои в града има повече от 10 000 ресторанта. Освен прекрасната свежа средиземноморска кухня, в Барселона ще откриете още много интернационални кулинарни традиции. Както навсякъде в Испания, така и тук, храненето може да запълни целия ви ден. Като се започне от обилния обяд към 14:00 или 15:00, последван от тапас – лека закуска в ранния следобед и се стигне до късната вечеря около 21:00 или 22:00 часа.

Токио

В Токио винаги може да намерите страхотно суши, рамен и други японски деликатеси. В последните години градът става все по-прочут като кулинарна дестинация от световна класа. Това изобщо не е изненада, имайки предвид, че тук се държи изключително на свежите продукти и малките детайли. Ако обичате храната, Токио трябва да е на челни позиции в списъка ви с желани дестинации.

Рим

За жителите на Рим, готвенето и храненето са форма на изкуство. Ако попаднете в Рим и искате да опитате истинския вкус на местната кулинарна традиция посетете някое малко заведение, в което са запазили кулинарните традиции от миналото и все още предлагат ръчно приготвена паста и хляб, и пресни сезонни съставки.

Сингапур

Ако ви доставя удоволствие да опитвате различни стилове на готвене, Сингапур може би ще ви стане любимата дестинация. Смесицата от малайска, китайска и индийска култура се е отразила и в кулинарните традиции на този уникален град-държава. Разбира се тук има много скъпи ресторанти, но истинската магия се случва в Hawker Centers, където местни производители предлагат своите специалитети и то на съвсем разумни цени.

Мелбърн

Мелбърн е международен град наситен с култура. Посетителите буквално могат да опитат специалитети от всяко кътче на света –  от китайски до гръцки, ливански и кенийски. Но това което наистина прави Мелбърн уникален са изисканите фюжън ресторанти. Още щом опитате от храната, която се предлага в тях, ще започнете планирането за следващото си посещение тук.

Буенос Айрес

Аржентинската столица също може да се похвали с много модерни ресторанти, предлагащи иновативна кухня, но истинската сила на местната кухня е в месните специалитети. Тук ще намерите безкрайно разнообразие от наденици, пикантни стекове говеждо месо, ароматни пържоли на скара и т.н.

Париж

Френската кухня се слави като една от най-добрите кухни в света. И въпреки че някои капризни любители на храната ще предпочетат пресните сезонни съставки на провинциална Франция, Париж също е прекрасно място за кулинарни изживявания. Парижките ресторанти предлагат страхотни традиционни специалитети, както и модерни ястия. Ще се учудите, че няма да откриете и следа от прословутата френска арогантност по отношение на храната. Напротив всички са много гостоприемни и чистосърдечни.

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 692 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност