Музей на проституцията отвори врати в Амстердам

1
Добави коментар
my.angela.blue
my.angela.blue

Нестандартен музей на проституцията отвори врати в Амстердам, съобщават световните информационни агенции. „Тайните на Червените фенери“ се помещава в бивш бордей и има за цел да разкаже на любопитните за „квартала на греха“. Така туристите няма нужда да прибягват до услугите на „жриците на любовта“.

„Червените фенери“ е една от най-голямите атракции в Амстердам. Поради вековната си традиция на търговски, кръстопътен град, Холандската столица от край време е намерила решение как да задоволи капризите на моряците. Още от ХVІ век е обособен кварталът „Червените фенери“, където всеки може да плати за женска ласка. 

Днес, след като проституцията вече е легална в Холандия, „Червените фенери“ продължават да работят. Полицията следи за реда, а социални и здравни работници се стараят да регулират изпълнението на „най-древната професия“.

Всичко това може да бъде видяно във въпросния музей. В него има отделни зони за различните епохи. Информационни табла, зали и стаи с автентично обзавеждане пренасят посетителите в другата, паралелна реалност, която съществува в съседство.