Матеус: Кой е този Неделев?

13
Добави коментар
mignews
mignews

Бившият селекционер на националния отбор на България Лотар Матеус нямаше представа за родната звезда Тодор Неделев. Атакуващият халф премина в тима от Бундеслигата „Майнц“. Младокът беше трансфериран от „Ботев“ (Пд) за 2 800 000 евро.

„Не го познавам, защото по мое време не съм го наблюдавал как играе в българското първенство – сподели ексклузивно за „България Днес“ Лотар Матеус. – Нека да запише няколко мача в Бундеслигата и тогава ще го коментирам. Сега не е сериозно, без да знам неговите качества.“

Немската легенда все още не е забравил начина, по който беше уволнен като селекционер на България. Матеус пое представителния тим през септември 2010 г. След лоши резултати той беше освободен година по-късно. Германецът беше получил уверение от Борислав Михайлов, че ще запази своя пост и ще гони класиране в квалификациите за световното първенство през 2014-а. Неговият договор беше прекратен, но месеци по-късно той все още чакаше неустойка.

„Не желая да говоря за пари – троснато отвърна Лотар Матеус на въпрос дали е получил всички дължими суми от Българския футболен съюз. – Това вече е минало за мен.“ Вече трета година ексзвездата на „Байерн“ (Мюнхен) и „Интер“ е без работа. Той се изявява като телевизионен анализатор на големи първенства.