Избелване на зъбите в домашни условия

2
Добави коментар
oblache.net
oblache.net

Избелване на зъбите в домашни условия

Ако очите са прозорец към душата, то хубавата усмивка е ключът към сърцето! Здравите и бели зъби са не само признак на добро състояние на устната кухина. Те са от изключително значение и за цялостното здравословно състояние. Доброто им поддържане е наше задължение. И ако за всичко останало се грижи зъболекарят ни, то за избелването им можем да се погрижим и сами в домашни условия. Искате ли бързо и лесно да избелите зъбите си в домашни условия, много по-щадящо, отколкото на зъболекарския стол? Има начин това да се случи, но най-важното е да знаете, че зъбите ви могат да се избелят само до определена степен и цвят, който е генетично заложен. Освен, че ще имате бели и лъскави зъби с тази рецепта лесно ще се преборите и със зъбния камък, който е причина за не един и два проблема в устната кухина. Водородният пероксид или познат още като кислородна вода се използва като избелител на вълнени и памучни тъкани, на кожи, слама, при производството на хартия; в медицината като дезинфектант; за изрусяване на коси. В последното десетилетие се използва и като водещо вещество при производството на избелващи зъбите продукти в САЩ.

С негова помощ вие може да си направите домашна процедура по избелване на зъбите. За да се полират и изчистят добре зъбите, ви препоръчваме да използвате четки с гъст косъм, които същевременно да са нежни към зъбите и венците.

Рецепта:

Поставете  малка част от паста за зъби, в малка чаша. Разбъркайте с една чаена лъжичка сода за хляб, плюс една чаена лъжичка кислородна вода 3% и половин чаена лъжичка вода. Разбъркайте добре и след това си миете зъбите в продължение на две минути. Не забравяйте да го правите веднъж седмично, докато постигнете желаните резултати. След като зъбите се избелят, се ограничете до избелване веднъж на всеки месец или два.

Освен в рецептата за избелване на зъбите можете да използвате кислородната вода, като дезинфектант за вашите четки за зъби. Просто полейте четката и вижте как натрупаната по нея плака и мръсотия се разгражда. Измийте обилно с вода и върнете четката на мястото си.

Друго нейно приложение е в борбата със зъбният камък на домашните любимци. Това е проблем, който е много популярен сред породите кучета със сплескани муцуни, възрастните кучета и всички други, които упорито отказват да дъвчат храната си. Зъбният камък на кучетата се отстранява трудно и обикновено под упойка. Можете да избегнете това с тази рецепта. Натопете тампонче за грим или марля с кислородна вода 3% и търкайте зъбите на кучето в тяхната основа. Ако кучето позволява използвайте четка за зъби, върху която да сложите няколко капки кислородна вода.  Ще забележите как по тампончето остава жълта плака. Продължете да правите това, докато мръсотията изчезне. Повтаряйте процедурата всяка седмица до отстраняване на натрупаната плака по зъбите. След това профилактично може да го правите всеки месец. Не се притеснявайте, че на кучето ще му бъде неприятно, тъй като кислородната вода няма натрапчив вкус. То ще се мръщи по-скоро затова, че бъркате в устата му и ще усеща как кислородната вода се пени.

 

Любопитно!

Знаете ли, че в първите смеси за почистване на зъбите слагали кори от дърво, черупки от яйца, прах от биволски копита и листа от растения.

Тези и други любопитни факти за историята на четките и пастите за зъби, за хималайската сол, алое вера и сребърните йони, може да научите от нашите партньори Green Master

За повече информация и поръчки, пишете на [email protected] или се обадете на GSM 0887859248; 0896933532