Способи за убиване на улични кучета (снимки)

1
Добави коментар
spas.petrov
spas.petrov

Страница във Фейсбук „Способи и специфика при борба с улични вредители“ открито насажда насилие и омраза към животните. И не само това. Администраторите публикуват съвети как да се избиват улични кучета.

Страницата е основана преди 2 години, но онлайн уроците започват през януари 2014.

Публикуван е списък на лекарства, които в комбинация причиняват вътрешни кръвоизливи, задушаване, алергични реакции, а във висока доза и особено мъчителна смърт на животните. Публикувани са и съвети как с препарата Каунтър могат да се избият уличните вредители.

Прикривайки се зад загрижеността си за хората, администраторите  явно изпитват садистичните си удоволствия, публикувайки съвети относно измъчването и убийството на уличните животни.

Като мотив за мъченията са публикувани много статии и примери за нападнати от кучета хора. Не липсват и обиди по адрес на природозащитниците. Онлайн съветите за измъчване и избиване на „дивите вредители“ са повече от потресаващи.

На улицата няма диви кучета. Диви са само хората, в чиито болни мозъци (основно поради липса на информация) се раждат подобни идеи. Хвърлянето на отрова не е самозащита. Рзчекването на животни не е самозащита. Безцелното им убийство – също не е самозищита.

 

Екипът на Sofiautre.bg напомня, че насилието над животни е престъпление съгласно чл. 325Б от Наказателния кодекс и призовава ‘читателите и гражданите да подават сигнали до полицията и съответната районна прокуратура при всеки случай на разхвърляне на отровни примамки. На сайта на организацията „Четири лапи“ има и инструкции за подаване на жалби.

Призоваваме всеки, който не е безпристрастен към подобни прояви на насилие и агресия, да сподели публикацията и да докладва страницата на Фейсбук администраторите, за да бъде премахната съобразно стандартите на общността.В докладването се посочва, че страницата не трябва да бъде във Facebook поради прояви на насилие и/или опасно поведение.

 

Екипът ни счита също, че дългогодишното бездействие на голяма част от общините у нас по въпроса с безстопанствените кучета и котки, както и целенасоченото игнориране на разпоредбите на Закона за защита на животните стимулират увеличаването на животните по улиците, както и саморазправата с тях, пореди което би трябвало да има и строги санкции за кметовете, за да се избегне сформирането на подобни наказателни отряди, пропагандиращи акциите си чрез социалната мрежа.