ЖИВЕЙ СЪЗНАТЕЛНО

17
Добави коментар

Наблюдавам двойки, при които борбата между партньорите се е превърнала във война. Няма нужда се борим с човека до себе си. Обвинения, заплахи, обиди, ругатни, постоянни скандали, кой може да живее така? Те могат да повредят една връзка безвъзвратно. Никой не трябва да бъде чудовище или да бъде третиран като чудовище. Не се чуват когато си крещят. В разгара на един спор, винаги имате избора да напуснете „бойното поле” , тази битка не е полезна и за двамата.

Абсолютно съм на ясно, че няма двама души на света, колкото и да са създадени един за друг, които да нямат различни мнения за някой въпрос или ситуация. Би било доста скучно ако си приличаме. Двойките имат нужда да говорят за различията си, да се чуят кой какво мисли и да си дадат време да измислят заедно вариант за справяне.

Една здрава връзка изисква познанието за другия, справянето с конфликти с уважение, съвместното намиране на работещо решение. Личният ангажимент и на двамата. Партньори в зрели и здрави отношения изглеждат сякаш интуитивно решават нещата, което не е точно така. Всяка връзка минава през различни фази, важното е как се отнасяме един към друг, какво искаме един от друг, какво сме.

Добрият пример е от съществено значение за децата. Някои деца имат късмета да растат в семейства, в които родителите са моделирали несъгласието си без да е неприятно. Други са били толкова ужасени от начина, по който родителите им са се отнасяли един с друг, че години наред имат неуспешни връзки, повтаряйки поведението им в собствените си отношения.

Успешна връзка, толкова ли е трудно да я осъществим
Проблеми в семейството
Балансът между работата и личния живот

Свържете се с мен за вашата първа безплатна консултация.
Skype:evidelova
Телефон: 0879 855 786
[email protected]