Какво трябва да знаем, когато избираме мебели за двора

18
Добави коментар
hobby-bg.info
hobby-bg.info

Градинарство

Навярно ви се е случвало неведнъж да купувате мебели за двора, градината или терасата, за да си осигурите по-добър комфорт. За съжаление, когато правим покупката, често забравяме, че новите ни придобивки ще бъдат изложени на различни атмосферни условия. Как да се погрижим за тях.

Не са малко факторите, от които трябва да защитим градинските мебели, но не е и толкова сложно да го направим. Обзавеждането на открито трябва да бъде защитено от прах, плесен, слънце, вятър, дъжд, сняг, кал. Преди закупуване е важно да обърнете внимание на материала, от който са направени мебелите. Ако е необходимо, отделете време, за да пообиколите и намерите такива, които са изработени от по-устойчиви материали. Трябва да сте сигурни, че няма да ръждясат бързо и ще бъдат лесни за почистване.

Една добра идея е да използвате възглавници и покривки за маса. По този начин, когато се позацапат, просто ще трябва да ги смените или изперете. Сложете над тях тента или голям чадър. Така ще защитите вещите си от парещите лъчи на слънцето и летните проливни дъждове.

Ако мебелите са изработени от пластмаса, метал или дърво, можете да използвате продукти, специално създадени за тях, за да ги защитите и освежите. При нанасяне на такъв материал обикновено трябва да се слага по един защитен слой.

Различните температурни промени могат да се отразят много зле на вашите мебели. Ако през зимата няма къде да ги приберете, наблюдавайте какво се случва с тях. Възможно е при рязка и продължителна смяна на температурата, мебелите да променят формата си. Ако забележите да се случва нещо подобно, важно е да ги поправите веднага, защото рискувате да се нараните, ако ги използвате през следващия сезон или пък бъдат в ужасно състояние и напълно негодни за използване.

1. Цереус перувианус, Перуански кактус (Cereus peruvianus)

Перуанският кактус е дълъг,&nbspповече

Туята (Thuja) е растение от род иглолистни дървета, семейство Кипарисови. Тя е&nbspповече

Тази пролет холандският фестивал на цветята „Bloemencorso“ ще се проведе от 30 април до 04 май&nbspповече