Очарователната Йоанна Темелкова не иска повече да е мила и добра

1
Добави коментар
boleyn
boleyn

Едва ли някой ще спори, че една от новите телевизионни любимки е Йоанна Темелкова, или ако предпочитате Ния. За нейната героиня се заговори в края на миналия сезон на хитовия гангстерски сериал „Под прикритие“.

Тогава обаче екипът на продукцията само загатна за тази красавица, за да ни я покаже в пълния й блясък в новите епизоди.

Актрисата е на 27 години и е завършила НАТФИЗ през 2009 г. Първите й изяви на сцена са в „Кукувицата“ от Елин Рахнев в Народния театър „Иван Вазов“. Почитателите на Малкия екран вероятно я помнят от поредицата „Отплата“, която за съжаление на феновете на криминалетата просъществува само един сезон.

Какво да очакваме от Йоанна, за какво мечтае и какво е отношението й към жълтите писания по нейн адрес, пред iNews разказва младата амбиция на родното кино.

– Привет, Йоанна! Героинята ти Ния е изправена пред един много важен житейски избор – баща си или любимия. Ти на нейно място как би постъпила?

– Тя никога не е искала да прави такъв избор. За нея думата „избор“ не съществува и именно това й помага да балансира ситуацията. Аз лично никога не бих допуснала такава ситуация в живота си.

– Как приемаш ролята си – като голяма отговорност или като шанс да доразвиеш таланта си?

– Отговорността за тази роля е толкова голяма, колкото сценаристите ти позволят да бъде. Не можеш да взимаш нещо прекалено навътре, когато то не е такова по сценарий. Аз нося лична отговорност за този персонаж дотолкова, доколкото професионализмът ми го изисква. Иначе, Ния ми дава опит и стимул да се развивам като артист.

https://www.facebook.com/katherina.petrovaaaa

– Какво най-много ти харесва в поредицата?

– Най-много ми харесва истинността на сериала, динамиката, която възбужда сетивата ти и те кара да настръхваш. Това е кино, не е просто сериал.

– Безспорно успя да привлечеш вниманието на зрителите, но какво искаш да знаят те за теб?

– Mисля, че това, което НЕ знаят за мен е достатъчно. Смятам, че хората никак не се интересуват от личността, а по-скоро от героя в сериала. Това какво съм аз никой не го интересува, освен мен самата.

– А какво предпочиташ да си остане само твоя територия?

– Аз не пазя ревностно нито една част от живота си, а интересното е, че всички си мислят обратното. Правя това, което искам и нямам никакви страхове от нищо. Бонусът за мен е, че водя сравнително спокоен и уравновесен начин на живот, а това се оказва скучно за жълтата преса.

– Как се отразява това на отношенията с любимия човек?

– Нали не си мислите, че съм в течение на тези неща?! Те ще се уморят да пишат, ще им секне въображението и всичко ще си е по старому, въпрос на време… така че нека пишат. А в личен план това няма как да се „отразява“ – все пак сме зрели хора и преди всичко сме нормални.

– В тази връзка мислиш ли, че има лоша реклама?

– Това с „лошата реклама“ много се тиражира, явно има ефект. Чудя се обаче защо не му казват „рекламация“? Не може да има лоша реклама, защото рекламата сама по себе си е положителна… та, оттам „Няма лоша реклама“. Пак казвам, нека си пишат.

– Започва ли вече да ти тежи този интерес?

– Дали е сега, или след време не може да ми натежи нещо, от което не се интересувам. Аз просто си върша работата, която обожавам и това е. Ако щете ми вярвайте, но не знам какво се е изписало, а още по-малко ще се интересувам какво ще се пише.

– Приятелят ти Мартин също е актьор и сме го гледали преди години в сериала „Забранена любов”. Двамата съветвате ли се за ролите, в които се превъплъщавате?

– Говорим си постоянно. Аз обаче ударих на камък с образа му във „Фамилията“, защото това, което той прави там за мен е недостижимо и няма как да му давам съвети, а по-скоро споделям впечатления. От друга страна, той много се вълнува от Ния и много пъти ми е давал незаменими насоки за образа.

– Признаваш, че използваш уменията си и в някои ситуации в живота. Само пред полицаи ли се е случвало да го правиш?

– Само там мога. С годините разбрах, че не мога да лъжа – винаги познават, когато го правя. Малко след това установих, че в живота никак не ме бива да играя, но с полицаите е супер… След това интервю сигурно няма да ми връзва повече, но…

– Има ли роля или награда, за която мечтаеш?

– Има много роли, за които мечтая. В театъра надали ще ги получа, там бизнесът е друг, но мечтая да изиграя нещо крайно. Нещо, което да е на ръба, до смъртта, нещо грозно, отблъскващо. Честно казано ми омръзна да бъда добра и кротка, често жертва на несправедливостта, красива и мила. Скучно ми е. Не знам дали ще се сбъдне мечтата ми, но имам толкова енергия в себе си, че вярвам, че мога да постигна целта си. Аз умея да постигам мечтите си.