Идеи за освежаване на старите мебели

20
Добави коментар

Навярно всеки се е срещал с дилемата да изхвърли някоя стара мебел и да закупи нова или да я поднови, така че да добие нов различен, но стилен и съвременен вид. Тук ще ви представим няколко идеи за трансформация и преобразявания на стари етажерки, скринове и шкафове, които вместо да изхвърлите или приберете в мазето, може да освежите и да ги впишете в цялостния интериор на дома си.

1. Старата и безлична етажерка е преобразена в стилна и модерна мебел. Преди да направите първите стъпки в трансформирането, изберете си цвят с който да я боядисате. Може да използвате и мебелно фолио, което се предлага в най-разнообразни нюанси и имитации на дърво. В този случай, тя е боядисана в абаносово черно. Във високата и част е поставена завеса, която може да отпускате толкова колкото ви е нужно да покрива. За поголямо удобство, може да си закупите ленени ролкови щори, с ширина, отговаряща на дължината на рафтовете и да ги монтирате. По рафтовете във видимата част, може да поставите кутии за съхраняване, които със сигурност ще придадат подреден и стилен вид.

 

2. Старият шкаф, може да превърнете в изящно и красиво попълнение, като заложите на черно-бялата цветова схема. Боядисайте в черно шкафа, по страниците и по вратичките поставете плат за тапициране с черно бели мотиви, подменете дръжките на вратичките.

 

3. До скоро в дневната ви е имало холна секция. Питате се какво да правите с нея. Ако имате достатъчно място, може да я поставите в пералното помещение. Подменете цвета и, премахнете няколко вратички, поставете няколко нови рафтчета и кошове за сортиране на дрехите или нужните ви вещи. В близост до нея, може да поставите сгъваема към стената дъска за гладене, която всъщност може да бъде някоя претапицирана непотребна плоскост. За да направите секцията още по практична, на мястото на телевизора поставете кукички за закачане на изгладените дрехи.

 

4. Този ретро шкаф придобива съвсем различно излъчване, след като е боядисан в слонова кост, а на вратичките са залепени сребристи и златисти квадрати.

 

5. Старият и незабележим шкаф, след няколко малки подобрения вече е превърнат, във фокусната точка на стаята. Ретро кафявото е заменено с шоколадово, а вратичките са оцветени в бяло. Като допълнение дръжките също са подменени.