Защо да изберете дом в пастелни цветове

1
Добави коментар
boleyn
boleyn

Пастелните цветове са наслада за очите. Освен в гардероба, може да ги използвате и за закачлив и уютен декор на дома. Вижте защо трябва да изберете дом в пастелни тонове.

Пастелните цветове имат способността да действат едновременно успокояващо на психиката, но и да зареждат хората с позитивна енергия. Дом в пастелни цветове изглежда приятно, уютно, свежо и бодро.

Пастелните цветове в интериора в комбинация с големи прозорци правят помещението по-просторно и светло, оставяйки усещане за свобода. Затова се препоръчват за декор на малки жилища.

Пастелните тонове в интериора за дома са подходящи за всеки сезон. През зимата нежните цветове носят настроение и борят депресията, а през пролетта и лятото са в унисон с положителната енергия, която носи слънцето.

Вижте също: Дом в синьо

Палитрата от пастелни цветове, с които може да декорирате дома си, е богата и наситена. Може да избирате между люляково лилаво, прасковено, бледо жълто, нежно синьо, пастелно розово, резедаво. Всички пастелни цветове могат да се комбинират помежду си. Например за трапезария може да съчетаете синьо с жълто, за спалня – люляково и кремаво, за хол – резедаво и пясъчно кафяво.

Вижте също: Дом в оранжево

Пастелните тонове могат да се използват като основа в интериора на дома – боядисайте с тях две по две стените на стаята. Другият вариант е да използвате пастелите като акцент в стая с бели стени – така свежите цветове ще изпъкнат най-силно.

Вижте също: Идеи за дом в розово

Проявете въображение – боядисайте в пастелни цветове столовете и масата за хранене, рамките на някои картини или на огледалото, купете си чаши и чинии в пастелни тонове.

Комбинирайте пастелните цветове с флорален или геометричен принт.

17.02.2014/ Христина Спасова